separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

KAKO DO NOVCA? Ova Beograđanka je počela samo sa jednom KUHINJSKOM DASKOM, a danas je sama svoj gazda (FOTO)


Ovako joj je komad drveta promenio život!


Oni koji su ostali bez posla ili ne mogu da pronađu zaposlenje koje im odgovara, često se okreću privatnim biznisima u nadi da će njihovo pokretanje biti dovoljno za jedan pristojan život. Često u tome ne uspeju, pa od svojih zamisli i odustanu, ali je isto tako čest slučaj da dostignu uspeh kakav nisu ni očekivali.

Kristina Živanović, dvadesetdevetogodišnjakinja iz Beograda studirala je grafički dizajn i nadala se odličnom poslu i još boljoj zaradi u svojoj struci. Međutim, pronaći posao u ovoj oblasti bilo je teže nego što je očekivala. Kako kaže, bila je na porodičnom budžetu, te je rešila da više ne opterećuje svoje roditelje i počne da radi nešto što bi se isplatilo i njoj i njenoj porodici.

Tako je pre pet godina nastala radionica "Poluproizvodi za Vas", a sve je, kako kaže, počelo od drvene kuhinjske daske.

- Prvo sam mami na maloj hobi testeri isekla kuhinjsku dasku u obliku kruške. Daska se dopala maminoj prijateljici koja mi je rekla da bi to bila lepa podloga za dekupaž. Tako je sve krenulo – započinje priču danas prezadovoljna Kristina za portal Pink.rs.

Autor: Privatna arhiva/Pink.rs

Preko društvenih mreža je počela da se informiše o dekupaž tehnici, a zatim i napravila Fejsbuk stranicu "Poluproizvodi za Vas".

- Svakog dana sam osmišljavala i pravila nove predmete koji do tada nisu bili na našem tržištu. Tako sam stekla veliki broj mušterija – kaže Kristina, dodajući da početak uopšte nije bio lak, ali da je ipak uspela.

Autor: Privatna arhiva/Pink.rs

Autor: Pink.rs/Privatna arhiva

Kako kaže, nije imala preciznost i brzinu, pa se dešavalo da radi neprekidno i po deset sati. Vremenom je stekla rutinu i do sada dizajnirala više od 500 proizvoda koje danas ima u ponudi.

- Najprodavanije podloge za dekupaž koje izrađujem su kutije za nakit, satovi i poslužavnici – priča ova uspešna devojka.

Autor: Privatna arhiva/Pink.rs

Autor: Pink.rs/Privatna arhiva

Dekupaž, tehnika lepljenja salveta na predmete, u Srbiji je u poslednje vreme veoma popularna, a, kako je istakla, većinu njenih mušterija motiviše zarada od dekupažiranja, koja je odlična dopuna kućnom bužetu i lep hobi. Veliki je broj nezaposlenih žena koje po povoljnoj ceni mogu da sebi priušte materijal za dekupaž, a ta tehnika zahteva samo kreativnost i malo slobodnog vremena.

Autor: Privatna arhiva/Pink.rs

Podršku je, kaže, našla u porodici, ali ju je dobila i na mestima na kojima to nije ni očekivala. Naime, sve APR službe u koje je išla prilikom ovaranja radionice pomogle su joj da olakša svoj posao i uspe u svojoj zamisli.

Autor: Pink.rs/Privatna arhiva

Za uspeh je, smatra, najvažnija želja za radom, kreativnost i maštovitost, a prednost preduzetništva je u tome što zarada nije fiksna, sama je sebi poslodavac i uvek može da zaradi više uz dodatno angažovanje.

- Smatram da sam sa svojih 29 godina uspešna u svom poslu. Iako je ponekad izgledalo da možda neću uspeti, da ću izgubiti strpljenje i da se uzaludno trudnim, dokazala sam da nije tako i da jaka volja može da promeni sve – zaključuje uspešna preduzetnica iz Beograda, a sve njene proizvode možete pronaći OVDE.

Autor: Privatna arhiva/Pink.rs

Autor: Pink.rs/Privatna arhiva

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti