separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vulin i Benko razgovarali o vojnoj saradnji Srbije i Mađarske (FOTO)


Ministri odbrane Srbije i Mađarske Aleksandara Vulin i Tibor Benko istakli su danas u Subotici, gde se održava zajednička sednica vlada dveju zemalja, važnost daljeg unapređenja vojno-vojne saradnje.


Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane, oni su posebno ukazali na značaj nastavka realizacije zajedničkih vežbi "Iron cat" (Gvozdeni mačak) i "Neighbours" (Komšije) koje se već tradicionalno održavaju.

Takođe je dogovoren nastavak dalje saradnje u oblasti ABHO, vojno medicinske službe i multinacionalnih operacija, kao i razmena instruktora i različiti oblici edukacije.

Autor: Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin je zahvalio Benku na značajnom učešću mađarskih vojnika u Kforu i pohvalio je njihovu osposobljenost i profesionalnost u toj međunarodnoj misiji na Kosovu.

Autor: Ministarstvo odbrane

Ministar Benko je naglasio da Mađarska ne podržava formiranje "vojske Kosova" po sadašnjem principu, već da navedeni proces treba da bude u skladu s međunarodnim pravom i konvencijama, ali i prihvatljiv za Republiku Srbiju, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti