AKTUELNO

Premijer Srbije ima brojne susrete na marginama Samita.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i danas nastavlja učešće na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, što je prilika i za seriju susreta sa vodećim svetskim državnicima i čelnicima najznačajnijih ekonomskih institucija.

Premijer se sastao sa predsednikom Vlade Gruzije Georgijem Kvirikašvilijem sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i investicijama.

Vučić je istakao da je ekonomska razmena na niskom nivou i da je neophodno raditi na njenom jačanju. On je naglasio da su turistički potencijali Srbije i Gruzije veoma veliki i da bi otvaranje nove avio linije Beograd-Tbilisi doprinelo jačanju turizma, dodajući da bi trebalo raditi i na ubrzanom završetku bezviznog režima za građane Gruzije.

Premijer se sastao i sa bivšim predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom. Očekuju ga i sastanci sa šefom diplomatije Austrije Sebastijanom Kurcom, premijerom Gruzije Giorgijem Kvirikašvilijem, komesarom EU Johanesom Hanom, a planiran je i susret sa hrvatskim kolegom Andrejom Plenkovićem, kao i sa generalnim sekretarom NATO jensom Stoltenbergom.

Premijer Srbije je učestvovao u diskusiji na temu "Evropa i Evroazija". U diskusiji na pomenutu temu učestvovao je predsednik Ukrajine Petro Porošenko, potpredsednik Vlade Turske Mehmet Šimšek i ministar odbrane Holandije Išinger.

Vučić je juče popodne na marginama foruma razgovarao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini o situaciji u regionu, šeficom za odnose sa Evropom i Azijom Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin, direktorom Blumberga Peterom Grauerom, direktorima Poli grupe i Lukoila.

S. P.

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Ekonomija

'