AKTUELNO

To prvenstveno žele da urade kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku porodicu zavio u crno.

Porodica pokojnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića tužiće Alsina Leventa, koji je kriv za udes u kojem je pevač poginuo 17. februara. Njihova namera je da Turčin koji je vozio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole, i to ukradeni automobil, dobije što veću moguću kaznu, a planiraju i da naplate odštetu za pretrpljen bol zbog gubitka voljenog člana porodice. Oni mogu da dobiju više od 300.000 evra koliko bi pevač zaradio od najmanje 20 ugovorenih nastupa u 2019. godini.

Foto: Pink.rs

- Iako će nemačka policija i tužilaštvo po službenoj dužnosti Leventa procesuirati, oni ne žele da sede skrštenih ruku. Trenutno se raspituju kakvu kaznu Alsin može da dobije, tačnije koliko godina će provesti u zatvoru. To prvenstveno žele da urade kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku porodicu zavio u crno - počinje izvor.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Printscreen Facebook

Gordana se raspitala i koliko finansijsku štetu može da naplati od Alsina. Iako joj novac neće nadoknaditi gubitak muža, ima plan u šta će investirati nadoknadu.

- S obzirom na to da je porodica odlučila da od kuće u Šapcu naprave Šabanov muzej, novac će da ulože u to kako bi očuvali lepu uspomenu na pevača.

Foto: Promo

Podsetimo, kako je utvrdila obdukcija, Šaban je preminuo od posledica sudara, kao i njegov muzičar Mirsad Kerić. Kum Slobodan Stojadinović, koji je bio sa njima u kolima, i dalje se oporavlja od teških povreda.

Reč advokata Nebojše Perovića TURČINU PRETI 10 GODINA ROBIJE

Advokat Nebojša Perović objašnjava koliku bi kaznu mogao da dobije Alsin Levent.- Propisana maksimalna kazna u slučaju saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama u Nemačkoj je do deset godina, a do 12 meseci leduje za kaznu zbog vožnje u alkoholisanom stanju - kaže advokat Nebojša Perović i nastavlja:- Gordana ima pravo na štetu zbog smrti bračnog druga, koja može da iznosi više hiljada evra. S druge strane, ovde je reč i o materijalnom gubitku, jer je Šaulić bio radno aktivan u celoj Evropi. Ukoliko je imao ugovorene nastupe to je apsolutno finansijski gubitak. Kad bi to došlo na sud, ukoliko osiguravajuća kuća odbije da plati, došla bi u obzir kompenzacija, na primer i penzija. Ali, to sve dolazi u obzir ukoliko je automobil koji je vozio Turčin bio osiguran, u suprotnom, porodica jedino od počinioca udesa može da potražuje odštetu.

Autor: Pink.rs

#Gordana Šaulić

#Šaban Šaulić

'