AKTUELNO

General u otvorenom pismu apeluje na saborce da ne nasedaju na obećanja i prazne priče onih koji su srozali Vojsku, ponizili i rasterali ratne kadrove, koji su uništavali borbenu tehniku, tenkovima gazili oružje i pretapali ga u železari, onih koji su se njegovih saboraca stideli i odrekli.

Nekadašnji komandant Treće armije Vojske Jugoslavije general-pukovnik Nebojša Pavković zamolio je u otvorenom pismu svoje saborce tokom 1999. godine da ostanu jedinstveni i čvrsti, te da ne nasedaju na provokacije raznik politikanata i manipulatora.

- Ne dozvolite da vas posvađaju i podele bitange iz poslednjih redova. Sada su na čelu države i Vojske ljudi koji cene naše žrtvovanje i naše poginule drugove. Cene junake koji su ginuli uz poklič: ’Za ovu zemlju vredi umreti‘, kao naš heroj Tibor Cerna. Cene nas i slušaju ono što imamo da kažemo o našoj herojskoj odbrani, za razliku od onih koji su nas više od decenije proganjali, klevetali, hapsili i slali u kazamate – kaže Pavković.

Apeluje na saborce da ne nasedaju na obećanja i prazne priče onih koji su srozali Vojsku, ponizili i rasterali ratne kadrove, onih koji su uništavali borbenu tehniku, tenkovima gazili oružje i pretapali ga u železari, onih koji su se njegovih saboraca stideli i odrekli.

- Zbog toga vas molim da zajedno damo doprinos i da svojim jedinstvom pomognemo svima onima koji ulažu iskrene napore da Vojska bude ono što je bila, i još jača i sposobnija, da bude čuvar mira i stabilnosti naše Srbije, ali i faktor odvraćanja onih koji bi opet da nam gaze dostojanstvo, otimaju teritoriju i slobodu. Budite ponosni i držite se zajedno kao nekada! I zapamtite, samo kada ste jedinstveni onda ste i nepobedivi! – rekao je Pavković.

Kako dodaje, Vlada Srbije i predsednik Vučić prvi su progovorili o bombardovanju naše zemlje i počeli sa obeležavanjem godišnjice tog događaja. Od tada se, kako kaže, o našoj Vojsci, o herojima sa Košara i Paštrika piše i govori, podižu se spomenici i dodeljuju ulice. To su vrednosti za svako poštovanje i optimizam.

Pročitajte još: GENERAL PAVKOVIĆ PISAO SABORCIMA IZ 1999: Vi ste najbolji sinovi Srbije! Svedoci ste mi pred Bogom, nisam zločinac! Vi ste, dragi moji heroji, ušli u legendu!

#Nebojša Pavković

#Vojska

'