AKTUELNO

Iz Sindikalne organizacije Žandarmerije danas su se oglasili saopštenje u kojem, kako navode, najoštrije osuđuju laži Dragana Đilasa o upadu njegovih pristalica u zgradu Javnog servisa, koji je bio nasilan i huliganski. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Sindikalna organizacija Žandarmerije najoštrije osuđuje bezočne laži Dragana Đilasa o upadu njegovih pristalica u zgradu RTS, koji je bio nasilan i huliganski. I to je video ceo svet i, ma šta Đilas i političari sad rekli, to neće moći da sakriju.

Na njega i na razne druge koji zamenom teza pokušavaju da u javnosti opravdaju svoje nasilje smo već navikli, ali istinu za volju sada smo čuli i nešto potpuno novo. Em je predsednik jednog policijskog sindikata, Veljko Mijailović, gotovo pa „dao zeleno svetlo“ protestantima za nasrtanje na policiju, em nam Dragan Đilas poručuje da „naša jedinica u slobodnoj Srbiji neće moći da postoji“. Pitamo ga u čijoj to Srbiji i od koga slobodnoj?

Ko ste Vi da ukinete jedinicu koja je osnovana još 1861.godine? Jedinicu koja je već 1862. godine spasila narod u Beogradu od turske vojske, kada su sve druge snage zatajile. Jedinicu koja je od tada pa do danas kroz svoju dugu istoriju uvek bila uz svoj narod i u prvim redovima odbrane naše zemlje. Ko ste Vi da kažete da treba ostaviti na ulici skoro 3.000 pripadnika Žandarmerije i njihove porodice bez hleba? Pripadnika koji su krvarili za ovu zemlju kad god je trebalo. Ljudi koji ne traže ni zahvalnice ni pohvale ni od vas ni bilo koga drugog, jer su svoj život svesno podredili bezbednosti građana Srbije.

Naša jedinica nikada nije bežala ni od odgovornosti za svoje postupke, ali ni dozvoljavala da je satanizuju raznorazni zarad svojih sitnih interesa. I u subotu smo prilikom upada rulje u zgradu RTS-a postupali maksimalno profesionalno i pribrano, radeći svoj zadatak - uspostaviti javni red i mir i zaštititi živote i imovinu nedužnih građana. Tog dana su to bili novinari i ostali zaposleni na RTS-u od kojih ste Vi i vaše dahije i ostale kabadahije očigledno hteli da „oslobodite“ ovaj medij – lomeći sve što vam je došlo pod ruku, šikanirajući uplašene ljude i divljajući kroz zgradu.

Na molbe da napustite zgradu odgovorili ste sa napadima na policajce. I vidimo da ste ubeđeni da je trebalo da vam dozvolimo da nastavite i da vaše nasilje eskalira, jer ste se umislili da ste neki oslobodilac. Kažete eto bili ste spontani i vi i vaše pristalice u svemu tome, te je valjda zbog toga sve to u redu .

S obzirom da vam je ideja da oslobađate Srbiju od novinara RTS-a i da ukinete Žandarmeriju, kao elitnu vrhunski obučenu jedinicu koja je kao i svuda širom Evrope i sveta i u Srbiji zadužena za odbranu zemlje od terorizma i terorističkih organizacija, ne možemo da ne pitamo – čija bi ta "slobodna Srbija" koju vi zamišljate bila i za koga bi vi to da je oslobodite?"

#Dragan Đilas

#Žandarmerija

'