AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Đukanović zapitao je lidere SzS-a kako ih nije sramota da zloupotrebljavaju srednjoškolce i kako to da niko od njih nije odgovarao za divljanje u zgradi Javnog servisa.

Đukanović je putem video-snimka na Twitteru pozdravio potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića da abolira svakog onog ko nije počinio krivično delo ili prekršaj.

-To je nešto što je dobro i što je pozvao da se usvoje žalbe svih onih koji su uhapšeni čije krivično delo ili prekšaj nije do te mere strašan da moraju da budu 30 dana u zatvoru - ocenio je Đukanović.

On je pozdravio što su drugari uhapšenog 18-godišnjeg mladića odlučili da podrže svog druga, ali isto tako je rekao da "ne pije vodu" to da se moli da on bude pušten jer će mu biti uništen život i da se traži da se izbriše njegov dosije.

-Imate 18 godina, vi ste punoletan građanin i morate da snosite odgovornost za svoje postupke - naglasio je Đukanović.

On je pozvao sve đake koji protestuju da odu kod Dragana Đilasa ili kod Boška Obradovića i da ih pitaju "zašto ste našeg druga uveli u zgradu Javnog servisa i šta on ima tu da traži?"

Ono što ga brine, kako kaže, to je što tužilaštvo goni decu, a niko ne goni organizatore skupa Đilasa, Obradovića i Jeremića.

-I sad ja postavljam pitanje - da li Đilas i Obradović i ostali imaju nekoga u tužilaštvu, pošto je tužilaštvo ostalo još iz vremena DS-a i ova vlast se trudi da se ne meša u rad pravosuđa - kaže Đukanović, dodajući da ne može da se traži od vlasti da pusti uhapšene, već da to tužilaštvo radi.

-Ovi klinci su dobili 30 dana odmah, a organizatori skupa ništa, niti ih iko goni i pitam se - da li oni nekoga podmazuju, neću da tvrdim, ali mi je indikativno da oni ne odgovaraju ni za šta, a ovi klinci odgovaraju za mnogo toga, idite deco njih pa pitajte - poručio je Đukanović.

Đukanović je rekao da se nada da će uhapšenom ovo biti škola i da taj dečak više nikada neće imati posla sa zakonom, jer je shvatio da je zloupotrebljen u ovom događaju.

-Deco, shvatite da vas je neko zloupotrebio, ali da ne možete tako da upadate negde, a da ne budete sankcionisani, to je trebalo da vam organizatori skupa upozore - istakao je on.

Zapitajte se, zašto vas je neko zloupotrebio, pitajte Boška Obradovića šta je radio u zgradi Javnog servisa to veče, i kako može da zove omladinu, a da on onda ne odgovara.

-Zapitao bih idiote iz SzS, draga gospodo, kako vas nije stid da zloupotrebljavate srednjoškolce,  vas nije stid? Zar ste toliko pali da morate i za tako nešto da se hvatate? Stidite se sram vas bilo! - zaključio je u video-poruci Đukanović.

#Vladimir Đukanović

#deca

'