AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je danas, u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveta Federacije Ruske Federacije Andrejem Turčakom, uputio pozdrave predsedniku Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa, kao i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i drugim državnim i nacionalnim interesima naše zemlje. On je istakao da je i Savet Federacije potvrdio ovu podršku 13. marta usvajanjem „Saopštenja povodom dvadesetogodišnjice NATO operacije protiv Savezne Republike Jugoslavije“.

Foto: Tanjug

Zamenik predsednika Saveta Federacije Turčak je naglasio da će Rusija uvek biti na strani Srbije, što dokazuje i Saopštenje usvojeno u Savetu Federacije.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su konstatovali da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, potvrdivši postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze. Oni su istakli značaj tada dogovorenih projekata sa ciljem unapređenja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike i železničke infrastrukture, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Srbija

'