AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je večeras da je u napadima nasilnih demonstranata sinoć i danas povređeno više policajaca koji su pokušavali da "obezbede stabilan javni red i mir za sve građane".

-Više policijskih službenika, koji su obavljali časno i pošteno svoj posao, pokušavajući da obezbede stabilan javni red i mir za sve građane, zadobili su povrede zbog fizičkih napada nasilnih demonstranata - ocenio je Rebić.

-U prethodna dva dana nasilni demonstranati su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gde drugde - istakao je on, dodajući da nisu birali sredstva, kamenicama i flašama su gađali policijske službenike, a jedan deo demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon. Bilo je i predloga da se teretnim vozilom razbije policijski kordon, a od jednog demonstranta oduzet je i nož.

Očekujem od nadležnih sudova najstrožije kazne za ovakvo nasilničko ponašanje i nećemo dozvoliti nikome da sprovodi nasilje, zaključio je Rebić.

#Vladimir Rebić

#saopštenje za javnost

'