AKTUELNO

Emisija je organizovana povodom jučerašnjeg napada na Medijski servis Srbije.

Jučerašnji upad opozicije na čelu sa Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem na RTS samo je eksalacija ponašanja opozicije koja u poslednje vreme na sve načine pokušava da predstvi svoje nezadovoljstvo, kažu gosti Pink televizije.

- Dragan Đilas poziva građane da napadnu predsednika Vučića. Pretposvaljam da je odovor da predsednik Srbije, poput Erdogana, da kaže da ih moli da ga narod spasi – rekao je Saša Milovnović urednik Srpksog telegrafa.

Foto: TvPink Printscreen

- Ovakvo ponašanje Draga Đilasa nije oprostivo – proučio je Milovanović.

Nebojša Krstić kaže da postoji zakon koji govori o protestu i koji ga reguliše. - Policija daje procenu, nakon toga daje dozvolu ili ne.

- Ne smemo da legitimizujemo maske na protestima. Ne može čovek da bude maskiran na skupu - naglašava Krstić

Božidar Spasić bivši obaveštajac, kaže da je najava o napadu na RTS bilo. Kako kaže Spasić, očekvao je da RTS preduzme nešto kako bi zgradu obezbedili.

Foto: TvPink Printscreen

- Uvek je tanka linija između onih koji šetaju i narušavanju ustavnog poretka. Ono što se juče dogodilo je namera da se izazove incident. Ovo je bio jedan pokušaj državnog udara. Ovo je napad na predsednika republike – smatra Spasić

- Njima smeta trijumf Vučića. On donosi poslove i investicije – poručio je Spasić.

Marko Matić ANTIDOT za Pink takođe kaže ja sinoćni upad zapravo nastavak njihovog ponašanja

Foto: TvPink Printscreen

- Pominjali su dva scenarija. Jedan je bio da ostanu celu noć, drugi da danas upadnu na kzn. Sve što oni urade danas, to može da uradi i SNS i šta smo onda dobili. Ja samo govorim činjenice. To je katastrofalan scenario za demokratiju u zemlji – poručio je Matić.

Upravni odbor RTS je saopštino da svaki pokušaj uticaja na urieđivačku politiku ruši temelje izveštavanja. Milovanović kaže da nije siguran da do nasilja neće doći.

- Pre 45 minuta Đilas javno pozvao nasilje prema predsedniku države. Na pitanje novinarke da li očekuju nasilje u 12 sati, Đilas je rekao da ne zna šta će ti ljudi da rade. Nije pozvao da ne pribegavaju nasilju – rekao je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

Kako reporter Pink televizije javlja, trenutno je mirno ispred Predsedništva Srbije. Mediji se okupljaju,  a predsednik je slobodno prošetao Pionirskim parkom.

„Testera je poziv na naislje“

Matić kaže da je ulazak motorne testere ozbiljna poruka. - Testera je simbol uređivačke politike koju oni žele. To treba ozbiljno shvatiti. O tome treba da se priča, ne razumem zašto se ljute što se testera pominje. O tome tek treba pričati, to je i snimak Slobodne Evrope, pa to je njihov mediji – poručio je Matić.

Spasić se pita šta se desilo da su huligani otišli do studija.

- Sada je važno šta će predsednik Srbije sada da uradi. Ne mogu oni tako da štaaju i obilaze medijski servis – dodao je Spasić.

Milovanović: Đilas je nasilnik! Biće upamćen kao neko ko je svoje sugrađane terao na svoje sugrađane!

Milovanović je podsetio da je Dragan Đilas i ranije pokazivao da je skoln nasilju. - On je tukao svog tasta. Njeogovo ponašanje ne čudi. On je takav juče upao u RTS, tražio studio gde se emituje dnevnik. Njemu ništa, sem miliona, nije sveto. Nasilna priroda Dragana Đilasa je ovo što se dešava. On plaća, poziva ljude, generiše sukob, on želi da se vrati na vlast, on plaća ove ljude, on će biti zapamćen kao neko ko je slao svoje sugrađane na svoje sugrađane – rekao je Milovanović

ŠEŠELJ: Nemaju oni snage da ubiju predsednika!

Lider Radikala za Pink kaže da bi mnoge zemlje u ovoj situaciji uveli vanredno stanje, ali kako dodaje, opozicija pravi haos kako bi dobili intervencije od spolja.

- Nemaju oni snage da ubiju predsednika. On što se dešava pokazuje da je cilj američkih i engleskih tajnih službi je da se oslabi uloga Srbije i oslabi dijalog. Kada sam video motornu testeru, nisam mogao da verujem. Ne sme se preko toga preći. Mene je policiija podsetila na dadilje, a ne na pravu policiju. Milim da to može da ohrabri rulju, milslim na Ljoticevce, a ne na građane. To treba razdvojiti – kaže Šešelj, koji takođe kaže da mora da se povede krivični postupak protiv onih koji su sve poveli.

Šešelj je takođe rekao da je sumnjivo kako su opozicionari lako ušli u zgradu Javnog servisa u Takovskoj.

Foto: TvPink Printscreen

- Ne da nam Bujošević govori kako su on nezavisni, pitam se od čega? – kaže Šešelj.

Sva tri ulaza u predsedništvu blokirana nakon konferencije, ali kako Šešelj kaže, opozicionari njemu poznati nemaju hrabrosti da nešto tako urade.

- Nadam se da policiija ima dovoljno snaga da to spreči. Moguće je da ima nekih nama nepoznatih pojedinaca koji su na sve spremni. Ko uđe nasilno u zgradu, mora da dobije po nosu – kaže Šešelj.

- Srpski radikali uvek kritikuju vlast, ali ne pada nam na pamet da se služimo silom. Mora da ima dovoljno snaga da se obezbedi red i mir. Ako ne može policija, mora vojska, ali red se mora zavesti – rekao je Šešelj.

VULIN: 17. mart se ne pominje!

Minitar Aleksadnar Vulin za Pink televiziju rekao da se današnji datum stavlja u drugi plan.

Foto: TvPink Printscreen

- Sećate se da je sinoć pretučen Đilas, malopre je pretučen Obradović. Sada oni drže govor. Vojska Srbije se ne kreće nigde. Danas je 17. mart, ne zaboravimo to. Danas se ne priča koliko je Srba proterano sa Kosova – rekao je ministar Vulin, naglasivši da nema nikakvih tekova ispred zgrade Pink televizije, i da su te vesti dezinformacije.

- Sve je ovo najavljano. Đilas je mirno šetao po Kosovu. Niko od nas ne može tako da šeta. Nije on slučajno išao u Skoplje. Sve je to rečeno, nije nas iznenadilo – kaže ministar Vulin.

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je u specijanoj emisiji TV Pink da država mora biti oprezna i ne sme se opraštati bilo kakvo krivično selo.

Foto: TvPink Printscreen

-Za upad u Javni servis niko ne sme biti amnestiran, dovoljna je odgovornost Boška Obradovića za upad u Javni servis - ocenio je Šešelj, dodajući ako sada proiđu nekažnjeno da će sledeći put biti mnogo gori.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović zamolio je članove SNS-a da budu suzdržani, hoće da odbrane demokratiju.

Foto: TvPink Printscreen

-Na šta ovo liči, ovo je kao pokušaj neke revolucije, hoće kontra revoluciju, oni su otišli ispred SUP-a 29. novembar, na šta ovo liči, oni sve rade ovo svesno - istakao je on.

#Aleksandar Vučić

'