AKTUELNO

Nova serija koncerata održaće se od 1. do 5. aprila i to je poslednja u ovoj sezoni, a danas počinje podela ulaznica.

Kako je za portal Pink.rs rekla PR Beogradske filharmonije Jelena Milašinović, koncerti za bebe su novina u tekućoj sezoni, kao i da BF ima razne programe namenjene deci, a ideja je da im se priđe na adekvatan način i da ona zavole klasičnu muziku.

-Tip muzike je maksimalno prilagođen deci da zavole klasičnu muziku, a Beogradska Filharmonija je napravila presedan u ovoj sezoni napravivši seriju koncerata za najmlađi urast od 0 do 2 godine - istakla je ona, dodajući da je prva serija organizovana u septembru.

Foto: Promo/Bgfilharmonija/Marko Đoković

Repertoar je, kako naglašava, potpuno prilagođen bebama.

-Orkestar svira simfonije uspavanki, koje deluju umirujuće na bebe. Ispred orkestra je šarena strunjača postavljena da bebe mogu da puze i hodaju i odakle mogu lepo da vide orkestar - objasnila je Milašinović.

-To je jedan svojevrsni eksperiment koji je pokazao kako muzika deluje umirujuće na bebe i kako ima veliku moć, one su glasne dok ne zasvira orkestar posle se potpuno umire - dodala je ona.

Foto: Promo/Bgfilharmonija/Marko Đoković

Kako ističe, ovakvi programi su retkost, a takođe je raritet i to što ceo orkestar svira za bebe.

-Pokazujemo da je edukacija jako važna - ističe Milašinović i dodaje da je interesovanje veliko, da su redovi ispred bileternice Beogradske filharmonije na Studentskom trgu 11 dugački i da počinju da se formiraju od ranih jutarnjih časova kako bi se pokupile ulaznice.

-Ulaznice su besplatne, jedna ulaznica važi za roditelja i bebu i njihova podela za ovaj poslednji ciklus počinje u ponedeljak 18.marta od 10 časova - ističe ona, dodajući da je broj karata ograničen.

Foto: Promo/Bgfilharmonija/Marko Đoković

Takođe, ovaj put će roditelji koji ne mogu da dođu ili koji ne žive na teritoriji Beograda moći da se prijave putem maila koji se nalazi na sajtu BF.

Koncerti će biti održani od 1. do 5. aprila u dva različita termina od 11 i od 12.30 časova.

#Bebe

#beogradska filharmonija

#koncert

'