separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Vulin sa sastao šefom diplomatije Venecuele (FOTO)


Sagovornici su se saglasili da bez obzira na geografsku udaljenost dve zemlje, treba težiti uspostavljanju mehanizama za razvijanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Horheom Areasom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima dve zemlje.

Zahvalivši za doslednu podršku Venecuele po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, ministar Vulin je istakao da je Srbija opredeljena za dijalog i traženje kompromisa, jer nastoji da mirnim sredstvima obezbedi normalan život Srba na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da je Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti, ali i jačanju sopstvenih odbrambenih kapaciteta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je izjavio da Vlada Srbije sa pažnjom prati aktuelnu političko-bezbednosnu situaciju u Venecueli.

Naglasio je da se Srbija nikada nije zalagala za spoljni intervencionizam u rešavanju unutrašnjih političkih pitanja jedne suverene zemlje, da se nikada nije slagala sa osvajanjem vlasti na ulici i da priznaje samo volju naroda iskazanu na izborima.

Sagovornici su se saglasili da bez obzira na geografsku udaljenost dve zemlje, treba težiti uspostavljanju mehanizama za razvijanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Autor: Ministarstvo odbrane

Ministar spoljnih poslova Areas je konstatovao da dve zemlje dele iste vrednosti po pitanju zalaganja za poštovanje međunarodnog prava i istakao da je veoma važno sagledati mogućnosti saradnje s obzirom da su bilateralni odnosi Srbije i Venecuele prijateljski i neopterećeni otvorenim pitanjima.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti