AKTUELNO

Nakon “uspešnog” protesta pre neki dan koji je organizovao Policijski sindikat Srbije, na kome se okupilo jedva 30-oro ljudi, a uz masovno pozivanje svojih političkih partnera, članstva i nečlanstva, danas sledi još jedan lagani matine ispred SIV-a, navodi se u saopštenju Strukovnog udruženja Polcije.

Saopštenje ovog udruženja prenosimo u celosti:

Nakon “uspešnog” protesta pre neki dan koji je organizovao Policijski sindikat Srbije, na kome se okupilo jedva 30-oro ljudi, a uz masovno pozivanje svojih političkih partnera, članstva i nečlanstva, danas sledi još jedan lagani matine ispred SIV-a.

PSS, s obzirom da nema šta drugo da radi jer je izgubio reprezentativnost, a nazad u uniformu neće ni za živu glavu, dolazi malo da prošeta, da ubije vreme, ali sve glasnije ih otvoreno podržava i opozicija, nazivajući ih “narodnom policijom” koja brani svoja “prava”, uz neizbežan, tradicionalan sijaset laži o ministru policije i policiji “koja nije uradila svoj posao”

Gospodine vođo Veljko Mijailoviću, gospodine Đilas, Trifunoviću i svi ostali opozicioni glasnogovornici i šetači, da vam kaže nešto prava, narodna, srpska policija.

- Umesto što, i nakon demantija, izmišljate da je ministar policije umešan u nekakvu pseudoaferu i pišete stvari na nivou naučne fantastike o njemu, pozabavite se stotinama hiljada dinara sindikalnog novca koje je Veljko Mijailović potrošio po kafanama, za fejslifting, koliko je ljudi prevario sa aferom “osiguranje”, kad je poslednji put uradio nešto za POLICIJU a ne za SEBE. Usput se osvrnite i na sopstvene, nikad objašnjene milione, koje ste, sigurni smo, “zaradili”.

- OPET spominjete policiju koja “nije uradila svoj posao” - zašto lažete?! Istraga u slučaju hotela Šumadija je završena i policija je apsolutno sve uradila. Samo, zašto bi vas zanimala istina? To je za vas davno prevazidjeno.

- Osvrnite se oko sebe i pogledajte koliko danas ima novih policijskih vozila, uniformi, novoizgradjenih i renoviranih objekata, novih helikoptera, mladih policajaca, kolike su danas plate zaposlenima u MUP-u. Mi znamo, vidimo, zato što smo mi ta policija o kojoj pričate.

- Znamo da vam je to posao pošto druga posla nemate, ali prestanite već jednom sa politizacijom policije da pribavljate kvadratić medijskog prostora samo zato što je “subota svanula” pa je vaše vreme za gluposti. Zašto? Zato što smo mi ti koji će i danas regulisati saobraćaj, obezbedjivati javni red i mir, hvatati kriminalce i pleniti drogu dok vi zatvarate ulice i puštate muziku (zanimljivo da niko od vas ne pohvali zaplenu od preko tone droge od sinoć, to vam nije tema?)

- Dosta više zloupotrebe policije i policajaca - niti znate išta o policiji, niti o nama, niti poznajete prosečnog policajca u Srbiji i njegove potrebe - to svakako nije Veljko Mijailović i njegovi politikanti koji su prvi na spisku onih koji tu ne spadaju. Ali, razumemo, to vam je posao... a i njima. Zato se mi vraćamo svom - u uniformu pa na ulicu. Da radimo nešto.

#Policija

'