AKTUELNO

Predlozi se mogu poslati do 31. marta.

Gradska opština Vračar pozdravila je inicijativu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da jedna ulica ili trg na Vračaru dobiju ime po Vračarcu Draganu Nikoliću, jednom od najboljih jugoslovenskih i srpskih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumaca.

- Zahvalni smo zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, zato što je predložio da ime ulice, odnosno trga, odrede i sami Vračarci, jer tako uključujemo građane u prosec donošenja odluka.

U našu opštinu je stiglo nekoliko predloga, među kojima je da ime proslavljenog ponese plato ispred Beogradskog dramskog pozorišta, ili plato na uglu Cara Nikolaja i Mileševske, koji će ove godine biti uređen.

Gradska opština Vračar poziva sve građanke i građane Beograda, a posebno stanovnike Vračara, da do 31. marta 2019. godine, predlože ulicu ili trg na Vračaru, koji bi dobili ime po Draganu Nikoliću, na elektronsku adresu: predsednik@vracar.rs.

Svi predlozi građana će biti objavljeni i upućeni Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Grada Beograda, kako bi Skupština grada Beograda već na sledećoj sednici mogla da donese odluku, kojom ćemo pokazati da se zauvek sećamo našeg Dragana Nikolića - navodi se u saopštenju opštine.

#Dragan Nikolić

#Vračar

'