AKTUELNO

Slovenačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će proterati trojicu državljana Bosne i Hercegovine koje zbog veza sa islamističkim krugovima smatra pretnjom po bezbednost.

U ovom trenutku možemo reći da je na predlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnoa reda, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova, prenela je Hina.

Kako je sinoć navela televizijska stanica POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, reč je o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem, koji je vrbovao džihadističke borce za rat u Siriji.

Dokumenti policije i obaveštajne agencije SOVA do kojih je došla televizija POP pokazuju da će pomenuta trojka biti prognana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju verski inspirisan nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju upotrebu nasilja za postizanje političkih, verskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

#Slovenija

'