AKTUELNO

Pripremljen je novi zakon o Komunalnoj policiji, koja će se zvati Komunalna milicija, a dobiće i neke nove nadležnosti i šira ovlašćenja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad Beograd je inicirao promene zakona i zadovoljan je najavljenim izmenama. Za nas je važno što će biti ukinuta odredba prema kojoj na 5.000 građana postoji jedan pripadnik Komunalne policije, rekao je Vesić gostujući na TV "Pink".

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku u Beogradu postoji 360 komunalnih policajaca, što nije dovoljno da se uvede komunalni red, pa zato imamo čitava naselja u predgrađu gde ljudi manje-više nikada nisu videli komunalnog policajca.

Očekujemo da ćemo odmah po usvajanju zakona, tokom tekuće godine, obezbediti još 300 pripadnika Komunalne policije. Plan je da u narednih nekoliko godina Komunalna policija dobije oko 1.000 novih policajaca, što će biti dovoljno da "pokrijemo" čitav grad, kazao je Vesić.

Komunalni policajci su na raspolaganju građanima i kada je u pitanju problem buke, problem nepropisnog parkiranja na trotoarima, kontrola odlaganja smeća, načina na koji se izvode kućni ljubimci, odnosno čitav niz problema sa kojima se susreću građani, istakao je zamenik gradonačelnika.

#Goran Vesić

'