AKTUELNO

Stiglo upozorenje meteorologa!

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje da se sutra, 24. februara, očekuje jak jutarnji mraz.

Prema podacima objavljenim na sajtu, u pojedinim delovima zemlje temperatura će pasti ispod minus deset stepeni Celzijusa, dok će subjektivni osećaj biti da je još hladnije nego što zapravo i jeste.

Sutra će najhladije biti na Kopaoniku (-17), Zlatiboru i Majdanpeku (-11), a potom i u Kraljevu i Kruševcu (-9), kao i u Nišu, Boru, Novom Pazaru, gde će minimalna dnevna temperatura biti -8 stepeni Celzijusa.

Najviše dnevne temperature kretaće se od jedan do četiri stepena Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren, severoistočni. Jutarnja temperatura biće oko minus šest, a najviša dnevna oko dva stepena Celzijusa.

Tokom noći će duvati i vetar, a u većem delu zemlje sutra će na snazi biti narandžasti meteo alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave. Večeras ne zaboravite da navučete roletne i dobro obezbedite prozore i ulazna vrata kako biste sprečili odlazak toplote iz svog doma.

Foto: RHMZ

U većem delu Srbije će narednih sedam dana biti pretežno sunčano. Jutarnji mraz će biti u slabljenju a dnevna temperatura u ponedeljak u manjem, od utorka u osetnijem porastu.

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'