AKTUELNO

Ministarka za evropske integracije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Jadranka Joksimović istakla je da su pred Srbijom ozbiljna politička pitanja, te da u tom kontekstu ima razloga i za i protiv izbora.

- Smatram da ima razloga i za i protiv izbora. Pred nama je period ozbiljnih pitanja - i KiM, nastavak ekonomskih reformi, evropske integracije. Nekada je stabilnost tu prednost, a sa druge strane treba vam i novi legitimitet ako ćete nastaviti tako važnu političku trasu - precizirala je Joksimović za Pink.

- Novi legitimitet treba da se dobije da izmerimo svi gde smo među građanima - kazala je ona. Kritikujući opoziciju, Joksimović je ocenila da se stvara atmosfera "toksičnosti političkog javnog govora" što nikada nije dobro.

- To su ljudi koji nemaju kapacitet da vode zemlju jer nemaju samokontrolu -kazala je  Joksimović.

Govoreći o evropskim integracijama, ona je ukazala da se približavaju izbori u evropskom parlamentu i da očekuje da u tom period padne interesovanje za Srbije.

- Zbog toga smo ovaj period iskoristili da se tema Zapadnog Balkana nađe na dnevnom redu – rekla je Joksimović.

Kako je dodala, Srbija je možda I jedni odgovoran partner sa zapadnog balkana koji ima jasno profilisanu politiku mira, dijaloga I poštovanja, uspostavljenog međunarodnog poretka.

- Iako nekada možda preterujemo sa kritikama EU, to su sve stare i ozbiljne evropske zemlje i vrlo dobro u jednom trenutku razaznaju ko je odgovoran partner i sa kim ima smisla pričati. Takozvano nezavisno Kosovo je projekat nekih od tih država i naravno da su uporni da zaštite taj projekat, ali su kola krenula nizbrdo – istakla je Joksimović.

#Jadranka Joksimović

'