AKTUELNO

Pretpostavlja se da je reč o sukobu dva narko klana.

Kako policija sumnja, Milomir Jovanović (45) iz Vranića, kum Dejana Stojanovića Keke, koji je ubijen u Sopotu na povratku sa sahrane, kontrolisao je tržište droge na Novom Beogradu.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva neraščišćeni poslovi sa drogom.

Jovanović je pogođen sa tri hica iz snajpera na povratku sa groblja gde je bio na sahrani prijatelju. Izvor iz istrage kaže da je Jovanović držao pod kontrolom celokupno tržište droge na Novom Beogradu.

Foto: YouTube screenshot

- Tu se verovatno i krije motiv likvidacije. Istraga bi trebalo da utvrdi da li je Jovanović ubijen jer se "odmetnuo" od nekog jačeg klana i počeo sam da vodi posao, ili je njegovu likvidaciju naručila suparnička narko grupa. Ubica ga je upucao u leđa dok je Jovanović ulazio u džip, tad su oko njega bila čak trojica telohranitelja. Tri hica ispaljena su sa poprečnog puta koji vodi prema selu Babe i dalje prema Vraniću i Ibarskoj magistrali, sa udaljenosti od oko 70 metara - objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Policija je i juče, dan nakon zločina, "pročešljala" svaki pedalj oko mesta zločina i sa mesta sa kog su ispaljeni hici, ali nije pronađen nijedan trag ubice.

- Atentat je izvršen oko 14 časova, odmah nakon sahrane Jovanovićevog poznanika Novaka Todorovića. Ubica je najverovatnije pucao iz automobila, iz snajpera sa prigušivačem, i pobegao je odmah nakon obavljenog "zadatka". Jovanovićevi telohranitelji nisu ni bili svesni šta se dogodilo dok se Milomir iznenada nije srušio pored njih, pored zadnjih levih vrata džipa. Odmah su ga odveli u sopotski dom zdravlja, ali nije mu bilo pomoći - navodi izvor.

Ubica je, kaže on, imao sigurno i dobru logistiku i dobro je procenio vreme i mesto sa kog će pucati.

Inače, Milomirov rođeni brat Milan nestao je pre više od šest meseci u Češkoj. Milomir je od tada dodatno pojačao svoje obezbeđenje i svuda je išao u pratnji telohranitelja.

Foto: E-Stock Petar Jovanović

Što se tiče Milomirovog kuma Keke (43), njega je policija označila kao vođu "novobeogradskog klana" i njegovo ime se dovodilo u vezu sa najtežim krivičnim delima. Trenutno živi u Brazilu, a u Srbiji je od prošle godine slobodan čovek jer je zastarela i poslednja optužnica protiv njega. Kekin advokat Dejan Lazarević rekao nam je u septembru da Stojanović u Južnoj Americi godinama važi za uglednog investitora, koji se bavi izgradnjom i adaptacijom luksuznih objekata.

Do prošle godine Keka je označavan kao "najveći don u Beogradu", narko-diler svetskog kalibra, povezivan je sa brojnim ubistvima, a pominjao se i kao "nezaobilazni faktor u transferima fudbalera Crvene zvezde i Partizana, na čemu je zaradio ogroman novac".

Međutim, ništa od toga nije dokazano i vremenom se svelo na puke insinuacije. Prema mišljenju upućenih, razlog tome je što su pripadnici "Kekine grupe" izuzetno lojalni i većina gotovo nikada nije procesuirana zbog nedostatka dokaza.

I. P.

#Droga

#Mafija

#Policija

#Sopot

#Ubistvo

'