separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

DAČIĆ: Izjava ambasadora Skota NEPRIMERENA! Neće nama niko određivati spoljnu politiku!


Svako gleda svoje interese. Mi ne podržavamo Madura, nego svakoga koga podržava venecuelanski narod, a ne Vašington ili Moskva, poručio je ministar spoljnih poslova.


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je izjava ambasadora SAD Kajla Skota da je Srbija po pitanju Venecuele "na pogrešnoj strani istorije" neprimerana i da predstavlja "klasičan primer kako velika sila razgovara sa ostalima".

- To nije primeren način kako se razgovara sa Srbijom. Neće nama ni SAD, ni Britanija, ni Nemačka, ni Rusija, ni Kina određivati spoljnu politiku - rekao je Dačić.

Upitao je da li su SAD time što podržavaju Kosovo na pravoj strani i podseća da su Srbija i SAD u oba svetska rata bili na istoj strani, a da sada SAD podržavaju one koji su bili na suprotnoj strani.

- Svako gleda svoje interese. Mi ne podržavamo (aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa) Madura, nego svakoga koga podržava venecuelanski narod, a ne Vašington ili Moskva - poručio je Dačić povodom izjave Kajla Skota da bi Srbija trebalo da prizna samoproglašenog privremenog predsednika Venecuele Huana Gvaida.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti