AKTUELNO

Vozač koji je usmrtio kralja narodne muzike prošao je bez ikakvih povreda.

Nemačka policija radi na rasvetljavanju tragične pogibije naše pevačke legende Šabana Šaulića. Kako pišu tamošnji mediji, kod pripadnika nadležnih institucija postoje nedoumice jer je vozač koji je usmrtio Šaulića prošao bez ikakvih povreda, iako je vozio brzinom od 180 kilometara na sat.

Foto: Printscreen/www.westfalen-blatt.de, Printscreen/www.nw.de, E-Stock

Zbog čudnih okolnosti udesa u kojem je poginuo Šaban, policajci istražuju i mogućnost da je na pevača izvršen atentat. Oni su utvrdili da vozač "mazde" nema prebivalište u Nemačkoj, da taj auto nije bio njegov, da nema vozačku dozvolu i da je imao više od jednog promila alkohola u krvi u trenutku udesa - rekao je izvor za nemačke medije.

Tužilaštvo je podiglo krivičnu prijavu protiv vozača za dvostruko ubistvo, a njemu preti kazna zatvora i do 15 godina.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U medijima je objavljen broj telefona na koji mogu da se jave svedoci te stravične nesreće. Policiji je čudno kako je vozač "mazde" prošao bez ikakvih povreda, a Šaban i Mirsad su poginuli, dok je Slobodan teško povređen. Zbog toga se razmatra mogućnost da to nije bila slučajna saobraćajna nesreća, već namera vozača "mazde" da ubije pevača. Policija trenutno istražuje i da li su Šaban, Mirsad i Slobodan imali sigurnosni pojas kad se dogodio udes - zaključio je izvor.

Vozač "Mazde 6" koji je usmrtio legendarnog pevača i njegovog prijatelja, koji je bio za volanom automobila u kom je Šaulić poginuo, Mirsada Kerića, branio se sramno, te je izjavio da je izgubio kontrolu nad svojim vozilom zbog radova na putu.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

PROČITAJTE JOŠ: ŠABANOV NAJBOLJI PRIJATELJ IZ DETINJSTVA otkrio zašto Šaulić nije voleo da dolazi u Šabac i kako su izgledali njihovi provodi do zore! (FOTO)

Nemac je ispričao da je čovek za volanom "seata" izgubio kontrolu nad vozilom, a da on zbog radova na putu "nije mogao da izbegne prepreku, pa se zato zakucao u njega" - rekao je izvor iz nemačke policije.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, komemoracija povodom smrti Šabana Šaulića biće održana u petak, 22. februara u 11 časova u Skupštini grada, a istog dana biće održana i sahrana pevaču u 14:30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'