AKTUELNO

Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije. Time rušimo veštački nametnute barijere između Srba i veštački nametnute barijere kroz anticivilizacijske takse na srpske proizvode , rekao je direktor Kancelarije za KiM, nakon otvaranja Kosmetskog kutka.

Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su danas u Novom Sadu, kao i Kosmetski kutak, u centru Novog Sada, gde će biti predstavljani srpski proizvodi sa Kosova i Metohije. Kosmetski kutak otvorili su šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije. Time rušimo veštački nametnute barijere između Srba i veštački nametnute barijere kroz anticivilizacijske takse na srpske proizvode - izjavio je Marko Đurić, nakon otvaranja Kosmetskog kutka.

Foto: Tanjug

Gradonačelnik Novog Sada današnji događaj nazvao je pobedim normalnog života.

- Ovim želimo da na konkretan način pomognemo u procesu jačanje ekonomskih prava srpskih proizvođača na Kosovu i Metohiji. Da pokažemo da Srbi na Kosovu i Metohiji rade dobro i kvalitetno. Ovo je i apel svima da se ne busamo u grudi, da ne nosimo majice sa zvučnim parolama, već da konkretnim stvarima pokažemo šta možemo da učinimo za naš narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučević.

Foto: Tanjug

Đurić je objasnio da je ovo rezultat zajedničkog rada Kancelarije na čijem je čelu, Grada Novog Sada i ministarstva privrede.

Vučević kaže da se nada da će, nakon Univereksporta, gde su otvoreni prvi rafovi sa srpskim proizvodima sa Kosova i Metohije, taj primer slediti i svi ostali megamarketi i prodavnice u Novom Sadu.

Foto: Tanjug

Proizvođač vina i vlasnik jedne od najstarijih vinarija na Kosovu i Metohiji, Ljubomir Brkić, iz Velike Hoče rekao je da ovo mnogo znači za sve proizvođače š Kosova i Metohije.

- Ovo je vetar u leđa za proizvođače sa Kosova i Metohije. Da naše vino, iako svakako čuveno, dođe do mnogih konzumenata - rekao je Ljubomir Brkić.

#Marko Đurić

#Novi Sad

'