AKTUELNO

Povodom pet godina od osnivanja za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad čiji je osnivač Pokrajinska vlada, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas tu ustanovu socijalne zaštite u Sremskoj Kamenici i održao radni sastanak sa rukovodstvom.

-Petogodišnjica rada ovog Centra bila je prilika da posetimo ovu ustanovu i podržimo je u programima koje razvija u važnoj oblasti zaštite dece i omladine bez adekvatnog roditeljskog staranja - rekao je predsednik Mirović, navodi se u saopštenju.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

On je dodao da će se do kraja godine otvoriti još jedan ovakav centar u Subotici, čime će se, kako je rekao, zaokružiti institucionalna podrška pre svega hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja.

Mirović najavio je i izgradnju novog objekta u Novom Sadu, gde će biti smešten Centar za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad.

-Podržao sam ideju osnivanja udruženja hraniteljskih porodica Vojvodine, koje će u budućnosti imati podršku svih pokrajinskih ustanova iz ove oblasti - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

On je istakao da je socijalna zaštita veoma odgovorna oblast u kojoj ne može i ne sme biti greške.

-U Srbiji se trenutno nalazi oko 6.000 dece u sistemu socijalne zaštite, a na teritoriji AP Vojvodine oko 3.000 dece - naglasio je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad Ivana Koprivica izjavila je da se danas obeležava mali jubilej ove ustanove i otvaranje novih prostorija.

-Centar je osnovan radi pružanja usluga procene i savetovanja budućih hranitelja i usvojitelja u cilju zaštite dece i omladine bez roditeljskog staranja i prva je ustanova ovog tipa u AP Vojvodini - istakla je Koprivica.

#Igor Mirović

'