AKTUELNO

Presek vesti koje su obeležile proteklu sedmicu.

PONEDELJAK, 9. januar -  PRVA ŽRTVA ZIME U SRBIJI! Žena preminula jer hitna pomoć nije mogla da se probije do nje!

U noći između 6. i 7. januara, umrla je od akutnog moždanog udara Milojka Perović (54) iz sela Marovac u opštini Medveđa, u kojoj su te noći svi putevi bili zavejeni sa nanosima snega do dva metra, uz veliku snežnu mećavu.

Foto: YouTube screenshot

UTORAK, 10. januar - PREMIJER U INDIJI: Vučić sa indijskim kolegom o ekonomskoj saradnji

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima. Dvojica sagovornika razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija.

Foto: Beta

SREDA, 11. januar - Marić: Vanredna situacija u 13 opština!

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je u 13 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija, a danas počinje i dopremanje nafte ugroženim opštinama.

- U 13 oština proglašena je vanredna situacija. Aleksinac je ukinuo vanrednu situaciju, ali je proglašena još u Ivanjici i Gadžinom Hanu - kaže Marić.

Foto: Beta

ČETVRTAK, 12. januar - HARADINAJ NA SLOBODI! (FOTO)

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj pušten je iz pritvora da na slobodu, bez prava da napušta Francusku, sačeka odluku suda o zahtevu Srbije za izručenje. Francuski sud u Kolmaru Haradinaja je pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Foto: Beta

PETAK, 13. januar - SPREMITE SE! Evo kada stiže NOVA SNEŽNA OLUJA! (VIDEO)

U većem delu regiona na snazi je crveni meteoalarm. Kiša, sneg i olujni vetrovi ponovo prete zemljama regiona. Crveni meteoalarm je objavljen u delovima Hrvatske i u Republici Srpskoj, a jutros se zabelela Podgorica.

Foto: Pixabay.com

SUBOTA, 14. januar - Zaustavljen srpski voz na putu za Kosovsku Mitrovicu! (FOTO)

Kosovske vlasti donele su odluku, u saradnji sa Evropskom unijom, da srpski voz koji je iz Beograda krenuo za Kosvsku Mitrovicu ne može da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine. Jedinice Kosovske policije za region Sever izvršile su potpuni pregled pruge na severu nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na severu Kosova navodno postavljena eksplozivna naprava namenjena vozu.

Foto: Tanjug

NEDELJA, 15. januar - NIKOLIĆ: Izbegli smo rat sa Albancima! (FOTO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je izbegnut veliki sukob na administrativnoj liniji koji je mogao da preraste u oružani i rezultira brojnim žrtvama. - Zakon je jasan, nije bilo prava da se voz zaustavi. Međutim, specijalne jedinice nisu smele da se pojave na Jarinju bez odobrenja NATO-a, a to se ipak dogodilo – rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug

#Nedeljni Presek

#Pregled vesti

#Svet

#Zemlja

'