AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je jučerašnja panel diskusija na Minhenskom bezbednosnom forumu sve pokazala i da je Tači izgledao kao okrivljeni koji nema nijedan argument.

- Jučerašnja panel diskusija na Minhenskom bezbednosnom forumu je sve pokazala, na osnovu diskusije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika takozvanog nezavisnog Kosova Hašima Tačija. Tači je izgledao kao okrivljeni koji nema nijedan argument, pa se brani ćutanjem, a odrekli su mu i advokati, odnosno članice u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo, jer su svi, jednoglasno, u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija tražili da Priština povuče takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine - izjavio je Palma.

Foto: TvPink Printscreen

- Na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića “pokažite mi gde piše u Briselskom sporazumu da je obaveza Srbije da se ne protivi ulasku Kosova u institucije međunarodne zajednice” , Tači je preskočio taj odgovor ćutanjem. Iznenadilo me je što je i Johanes Han ćutao i nije se uključivao u diskusiju. Ćutanje međunarodnih zvaničnika, kao jučerašnje Johanesa Hana, se može protumačiti kao odobravanje, u ovom slučaju stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Marković i dodao:

On kaže da se jučerašnje ćutanje Johanesa Hana može protumačiti kao odobravanje stavova predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Što se tiče 11. godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, albanskim vođama na Kosovu, pre svega Tačiju, Haradinaju i Veseljiju, umesto čestitki, treba poslati pozivnice za Sud za ratne zločine - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Dragan Marković Palma

#Hašim Tači

'