separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

UŽAS U SRBIJI - Vampir Čeda terorisao celo selo: Branili su se glogovim trnjem i belim lukom!


Čeda je uvukao strah u kosti meštana sela kod Vranja.


Vojni penzioner Čedomir Nakić (69) više ne navraća u moravsko selo Zlatokop kod Vranja, koje je 1994. godina terorisao i seljanima duboko uvukao strah u kosti.

Ni posle 25 godina nije umrla priča o najpoznatijem južnosrpskom vampiru Čedi, koji je posle odlaska u večna lovišta primorao meštane da noću zatvaraju kapije, u dvorišta stavljaju glogove grane i češljeve za konoplju na ulaznim vratima, prozorima i pored kreveta čenove belog luka.

Zbog sumnje da je izmislio, razneo priču o Čedi vampiru i uznemirio seljane, starina Jovan Trajković, alijas Vane Ubavinja (Vane Lepotan), imao je posla sa policijom i sudijom za prekršaje. Branio se da nije izmislio “vampirsku karamutnicu”.

Autor: Pixabay.com

- Nije se radilo o slanoj šali. Spijem kao zajac. Minut-dva, pa otvorim oči. Evo njega. Nešto počne da mi se mota oko noge. Nešto tropa na patos, kao sirovi orasi i jesen. Tropne nešto, uhvati me kao struja. Počnem da se gušim. Jedva doživim jutro. Kreće neka struja od noge, pa nagore. Spašavaju me ujutru selski petli - govorio je Vane Ubavinja.

Zaštitio se glogovim trnjem, kocem i belim lukom. Danima je Zlatokop sijao kao Las Vegas, jer zbog Čede vampira meštani nisu smeli da gase svetla. Zbog straha od Čede vampira mnoge vremešne seljanke su posle 30 godina ponovo delile postelju sa bračnim partnerom.

- Rešio sam sa komšijama da sredim Čedu vampira. U ponoć smo otišli na njegov grob. Poneli smo bocu rakije, glog, beli luk i crveni konac. Popili smo za njegovu dušu. Odosmo do obližnje Južne Morave. Zagazismo i sve džidža-midže koje smo poneli bacismo u vodu. Poče neka žaba previše jako da krekeće. Mi, tutanj. Bio sam ubeđen da se Čeda pretvorio u žabu. Tako smo se kurtalisali povampirenog komšije - rekao je Vane Ubavinja.

Kada se Srbijom pronela priča o Čedi vampiru, o nevoljama uplašenih i uznemirenih seljana Zlatokopa film je navodno trebalo da snimi slavni Emir Kusturica.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti