AKTUELNO

Oglas za posao koji se nedavno pojavio na internet privukao je veliko interesovanje i za samo pet dana pristiglo je više od 1.000 prijava. Da li biste se se javili na oglas za vajber dadilju?

Ponuda za čuvanje dece preko Vajbera napravila je pravu pometnju i probudila veliku zainteresovanost ljudi da se prijave za ovaj posao.

Za ovaj posao je potreban samo telefon, instaliran Vajber, internet veza i znanje engleskog jezika, a zaduženje vam je da čuvate decu koja su udaljena i do 10.000 kilometara od vas – u Americi.

Od “vajber dadilje” se očekuje da radi od kuće u Srbiji, na sopstvenom telefonu, potrebno je imati samo instaliran Vajber i stabilnu internet konekciju, a kamera omogućava da se deca nadgledaju dok su roditelji odsutni.

Foto: Pixabay.com

Uslov je svakako znanje engleskog jezika, a prijave se vrše isključivo preko Vajbera.

Ono što poslodavac zahteva u daljem opisu posla je da, ukoliko dođe do nepredviđenih situacija, "vajber dadilja" koja prati decu u stanu putem kamera, odmah pozove roditelje ukoliko su na poslu ili uveče u provodu.

Nije poznato kog su uzrasta deca koja se čuvaju, koliko traje radni dan, kao ni šta su to nepredviđene situacije, te da li je potrebno u slučaju nužde alarmirati još nekoga – policiju, komšije…

Oglas je postavila američka firma iz Srbije i konkurs je trajao dve nedelje.

Poznato je, međutim, da je satnica na ovom poslu 600 dinara, što je za oko 200 dinara više u odnosu na pristojnije satnice za bebisiting kod na. Ponuda je još primamljivija jer nema trčanja za detetom, hranjenja, presvlačenja…

#Posao

'