AKTUELNO

Pravni fakultet se susretao sa različitim kritikama tokom svog postojanja, ali nikad obojenim ovolikom dozom primitivizma i mržnje, izjavio je profesor tog fakulteta i nekadašnji dekan Sima Avramović.

Povodom istupa pisca i nekadašnjeg studenta Pravnog fakulteta Marka Vidojkovića, na protestu u subotu, u Beogradu, Avramović je primetio da su reči koje je Vidojković izgovorio toliko nedolične da se pita da li ih uopšte treba komentarisati, ali, ističe, ne želi da izbegne odgovor.

- Trenutni lični i politički animozitet kod intelektualaca ne opravdava kvalifikovanje jedne ugledne institucije kao leglo 'najvecih smradova, ološa, kretena i kriminala' - ocenio je Avramović.

Ovakvim govorom, ukazuje profesor Avramović, Vidojković olako vređa hiljade sjajnih studenata, čitave generacije najistaknutijih pravnika i intelektualaca i sve one koji su časno stekli diplomu Pravnog fakulteta.

- Sve ovo liči na čuvenu akademsku priču o osveti loših đaka i mržnji prema onima koji su bili uspešni - zaključio je Avramović.

#Sima Avramović

'