AKTUELNO

U saopštenju se ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da mora poštovati njihovo dostojanstvo.

Udruženje novinara Srbije osudilo je danas neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića upućene novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i pozvalo ga da joj se javno izvini.

U saopštenju objavljenom na sajtu tog novinarskog udruženja stoji da je Trifunović novinarku nazvao kurvom, nakon što ga je ona pitala za izjavu, i sms prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio na Tviteru.

- UNS protestuje zbog uvreda i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer - navodi se u saopštenju.

Ističe se da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

#Sergej Trifunović

'