AKTUELNO

Britanska niskotarifna avio-kompanija Izidžet izgubila je 15 miliona funti (19 miliona dolara) za samo 36 sati putničkog haosa koji su prouzrokovali dronovi primećeni iznad pista londonskog aerodroma "Getvik" u decembru.

Iz te britanske avio-kompanije je saopšteno da je taj poremećaj pogodio 82.000 putnika i prouzrokovao otkazivanje više od 400 njegovih letova uoči Božića, prenosi Rojters.

Zbog toga je kompanija izgubila pet miliona funti prihoda, a pružanje pomoći klijentima je koštalo još deset miliona funti.

- Razočarani smo što je trebalo tako mnogo vremena za rešavanje te situacije. Za aerodrome je ovo bio poziv na akciju, i biće bolje pripremljeni u buduhcnosti - izjavio je izvršni direktor Izidžeta Johan Lundgren.

Ta grupacija je, međutim, iznela optimističnu procenu vezano za rezervacije avio-karata u 2019. godine, koje su, kako je saopšteno, ohrabrujuće uprkos neizvesnostima vezanim za Bregzit.

Aerodrom "Getvik" je u decembru bio primoran da zatvori jednu svoju pistu na dan, pošto su iznad nje primećene dve bespilotne letelice.

#Britanija

#Kompanija

'