AKTUELNO

Ministar policije Srbije reagovao na zahtev albanskog kolege za ponovnom procenom poternice za Haradinajem.

Zahtev ministra unutrašnjih poslova Albanije za ponovnu procenu crvene poternice raspisane za Ramušem Haradinajem, predstavlja grubo i nedopustivo mešanje jedne države u suverenitet Srbije, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u pismu upućenom generalnom sekretaru Interpola Jirgenu Štoku.

- Zahtev ministra Saimira Tahirija, predstavlja grubo i nedopustivo mešanje jedne države u suverenitet Srbije, koja je punopravna članica Interpola - naveo je Stefanović u pismu.

Stefanović je naglasio da su u crvenoj poternici za Haradinajem ispunjeni svi standardi tog instituta, kao i da je poternica pripremljena i objavljena u skladu sa pravilima, procedurama i standardima Interpola.

On je dodao da zahtev albanskog ministra predstavlja i nedopustivo mešanje u osnovna načela rada Interpola koja se odnose na očuvanje suvereniteta članica i dobrovoljnosti u saradnji nadležnih institucija u oblasti međunarodne operativne saradnje.

- Pravosudni organi Srbije apsolutno su suvereni i nezavisni prilikom vođenja istraga o pitanju krivičnih dela, bilo da su njihovi počinioci srpski državljani ili državljani bilo koje druge suverene države što takozvano Kosovo nije - rekao je Stefanović.

A.V.

#Albanija

#Interpol

#Nebojša Stefanović

#Poternica

#Ramuš Haradinaj

#Srbija

'