AKTUELNO

Ubistvu je prethodila svađa.

Stevan Pavlović (89) iz Kljajićeva kod Sombora, koji je u ponedeljak uveče štakama nasmrt pretukao sina Svetu (67), saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, nakon čega mu je određen pritvor do mesec dana

Sveto je ocu iščupao kateter, Stevan je uzeo štaku koja mu se našla pri ruci i njome izudarao sina po glavi.

Na pitanje kako se oseća, samo je kratko rekao: "Pa kako bih se osećao, ubio sam rođeno dete..."

Izvor blizak istrazi navodi da je starac pred tužiocem priznao da je ubistvu prethodila svađa sa sinom.

- Sveto, koji je inače bio sklon alkoholu, napao je oca tražeći mu novac od penzije, koji mu ovaj nije hteo dati, uz obrazloženje da mu treba za hranu i lekove. Sveto je takođe vršio pritisak na oca da na njega prepiše kuću u kojoj su živeli – navodi izvor.

U Stevanovoj trošnoj kući, u Kordunaškoj ulici u Kljajićevu, ostala je da živi njegova supruga Maca, Svetina majka, koja je već duže vreme nepokretna.

- Ubistvo se dogodilo u ponedeljak, oko 19 sati, kad je Sveto došao iz kafane i zapodenuo svađu sa ocem oko novca. Navodno mu je iz besa iščupao i kateter, koji starac nosi već izvesno vreme. Nemoćan da se drugačije odbrani, Stevan je uzeo štaku koja mu se našla pri ruci i njome izudarao sina po glavi – navodi izvor, dodajući da i starac ima vidljive povrede, najviše po rukama.

Iako je bio sklon alkoholu, u komšiluku kažu da je Sveto brinuo o teško bolesnim i starim roditeljima, donosio im lekove, išao u nabavku, a ponekad im je i kuvao. Kom[ije navode da nije imao stalno zaposlenje, ali je povremeno radio kod privatnika.

Stevan je imao penziju iz Hrvatske, od koje su živeli, a pomagao im je i sin iz Norveške, koji im je plaćao račune i pomogao u kupovini kuće.

S.M.

#Dete

#Ubistvo

#Štake

'