AKTUELNO

Toplije vreme olakšaće posao putarima.

Republički štab za vanredne situacije ostavio je lokalnim samoupravama da procene kada će ukinuti vanredne situacije, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

-Kada će doći do ukidanja vanredne situacije u tim opštinama, ostaje da se vidi, kada procene da život funkcioniše normalno, a mi ćemo im pomoći kroz snage na terenu i mehanizaciju - rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, vlada Srbije odobrila je pomoć u nafti, koja je od juče dostupna ugroženim opštinama, tako da ljudi zadužuju kartice, podižu naftu podiže na lokalnim pumpama, a mogu i da angažuju dodatnu mehanizaciju.

-Mislim da će ovo blago otopljavanje ići u prilog tome da se brže raščiste putevi - kaže Marić i dodaje da su pojačane snage na svim ugroženim teritorijama i da je više od 300 vatrogasaca - spasilaca angažovano je u akcijama.

Marić kaže i da je najveći broj intervencija, evakuacija i spasavanja bio na teritoriji grada Vranja, prigradskih naselja i sela u okolini i da je od početka vremenskih nepogoda do sada 146 osoba evakuisano i 73 vozila izvučeno. Situacija sa strujom ovog jutra na jugu Srbije, Pešterskoj visoravni, kaže Marić, prilično je povoljna, jer svega 166 domaćinstava nema struje, što se u hodu otklanja i ocenjuje da situacija ide u pravcu smirivanja.

S.A.

#Predrag Marić

#Put

#Služba za vanredne situacije

#Sneg

#vanredno stanje

'