AKTUELNO

Predsednik srpske vlade boravi u poseti Indiji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Mumbajsku berzu ističući da je to velika čast za Srbiju, kao i da veze između Srbije i Indije, iako dobre, mogu biti dalje unapređene.

On je, nakon obilaska Berze, istakao da je veoma počastvovan i zahvalan, posebno dodajući da, pored lične časti, smatra da je čast za Srbiju što može da otvori rad ove institucije. To, kako je naglasio, pokazuje bliskost dve zemlje.

Foto: Informer

Prema njegovim rečima, korišćenjem tradicionalnih veza prošlosti moćićemo da stvorimo bolju budućnost i saradnju između Indije i Srbije. - Kada to kažem, ne mislim samo na političke odnose između Indije i Srbije, već bih želeo da naglasim značaj jačanja ekonomskih odnosa - poručio je Vučić.

Foto: Informer

Ukazao je da je imao veoma bitne i važne razgovore, tokom boravka u Indiji, te pohvalio premijera rekavši da ima sjajnu energiju, nove ideje i posvećenost radu i da je otvorio nova vrata Indiji i nove poglede. Indijski privrednici, rekao je Vučić, uvek su dobrodošli u našoj zemlji i izrazio nadu da će u Srbiji investirati. Kazao je da činimo sve da iskoristimo ovu priliku da uspostavimo kontakte radi buduće saradnje i da je apsolutno siguran da ćemo ne samo sa vlastima Gudžarata, Maharastra i sa drugim delovima Indije, već i sa centralnom vladom moći da postignemo mnogo bolje rezultate i da povećamo trgovinsku razmenu.

Foto: Informer

Govoreći o Berzi Vučić je ukazao da je bilo lepo videti kombinaciju tradicionalnog i modernog pristupa, te se zahvalio domaćinima što je imao prilike da obiđe ovu instituciju.

- Vidimo da se radi o veoma važnoj instituciji i nadamo se da ćete u budućnosti još bolje raditi. Video sam podatke koji su izvanredni. Želim vam puno uspeha u budućnosti i nadam se da ćemo jednog dana i mi imati neki uticaj na brojke koje sam video - istakao je premijer.

On je, na kraju, izrazio uverenje, da prijateljstvo Indije i Srbije, iako je dobro, može uvek biti dalje unapređeno.

Foto: Informer

Vučić je tokom boravka u Indiji u više navrata ukazivao koliki je značaj za Srbiju što je on kao premijer dobio priliku da otvori Mumbajsku berzu, jer su, kako je isticao, berzu otvarali predstavnici velikih zemalja sa daleko značajnijom privrednom razmenom sa Indijom.

S.A.

#Aleksandar Vučić

#Berza

#Indija

#Poseta

#Premijer

'