AKTUELNO

Posebna pažnja neophodna je na prilazima zimskim turističkim centrima.

Prohodnost puteva u Srbiji ovog jutra je bolja u odnosu na predhodne dane, uglavnom u nižim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije  i podsetio vozače da bačena so pri veoma niskim temperaturama nema pravi i puni efekat pa je na putevima, a posebno onim koji vode u planinske predele moguće formiranje leda što predstavlja veliku opasnost u vožnji.

Uslovi za vožnju su i dalje zimski u većini krajeva, iako su padavine prestale, a posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače na putevima područja Nove Varoši, Priboja, Valjeva, Užica, Ivanjice, Sjenice, Kuršumlije, Novog Pazara, Pirota, Dimitrovgrada kao i na svim putevima Timočke i Negotinske krajine.

Sumaglice i slabe magle ima na području zapadne, centralne i jugoistočne Srbije koja za sada ne smanjuje vidljivost u toj meri da je bezbednost u vožnji ugrožena, međutim ukoliko u pojedinim krajevima ona pređe u gustu maglu iz AMSS-a apeluju na vozače da naprave veće odstojanje i smanje brzinu.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Granica

#Poledica

#Put

#Saobraćaj

#Sneg

#putarina

'