AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, i dalje su angažovani u spasavanju i pružanju pomoći građanima kojima je, usled povećanih snežnih padavina, život otežan i oni će biti na terenu dok se situacija ne stabilizuje.

Trenutno, vanredna situacija je i dalje na snazi na teritoriji grada Kraljeva i opština Nova Varoš, Raška, Lučani, Ivanjica, Požega i Trgovište, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: MUP Srbije

U selu Gornje Košlje sedam pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Ljubovije su, zbog visokog snega i nepristupačnog terena, evakuisali stariju žensku osobu i odvezli je u Dom zdravlja na dalje lečenje.

Foto: MUP Srbije

Dvoje vatrogasaca-spasilaca iz Vranja su motornim sankama dostavljali namirnice jednom licu u Gornjoj Mahali, a prevozili su i medicinsko osoblje do mesta Čauševci, radi pružanja medicinske pomoći.

Foto: MUP Srbije

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica u Užicu su intervenisali prilikom prevoženja bolesnog lica iz naselja Gostinica do ekipe Hitne pomoći koja se nalazila na glavnom putu.

Foto: MUP Srbije

Inače, u periodu obilnih padavina, Sektor za vanredne situacije je imao 30 intervencija i tom prilikom evakuisano je 15 osoba iz zavejanih područja. U vidu asistencije ekipama Hitne pomoći, pripadnici Sektora za vanredne situacije prevezli su 21 osobu i jednu bebu do zdravstvenih centara.

#Policija

#Pomoć

#Sneg

'