AKTUELNO

Fabrika Aptive Packard, za proizvodnju elektroinstalacija za autoindustriju, otvorena je danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, u Zelenoj zoni u Leskovcu, koja trenutno zapošljava više od 400 radnika, a plan je da do kraja 2019. ima 1.100 zaposlenih.

- Hvala ljudima iz Aptiva ovo je druga velika fabrika u Srbiji. Malo je mesta u Srbiji gde su fabrike ovako dobrodošle kao u ovom okrugu - istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao za posao se prijavilo 4.000 ljudi. - To znači da ima još mnogo porodica u kojima su svi članovi nezaposleni. To nam daje dodatnu energiju da se borimo još snažnije - naveo je Vučić.

Foto: Tanjug

-  Ovo je ogromna promena za ceo Jablanički okrug. Ponosan sam na činjenicu što se ovde proizvodi 1.200 kablova za najbolju mercedesovu S klasu. Dragi radnici, i država je uložila značajan novac, oko 7,5 milona evra. Očekujemo novu fabriku na istoku Srbije. Mi smo veoma zadovoljni i hoćemo dalje da pomažemo - kazao je Vučić.

Foto: Tanjug

Svečanom otvaranju fabrike pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovali su i  potpredsednik i direktor segmenta za proizvodnju zadužen za region Evrope i Bliskog istoka Ulrih Ajhler i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Engleska tehnološka kompanija uložila je 25 miliona evra u izgradnju kompleksa površine 30.000 kvadrata na zemljištu površine šest hektara koji je Grad Leskovac ustupio fabrici.

Foto: Tanjug

Iz kompanije navode da su ključni razlozi za otvaranje novog pogona u Leskovcu povoljno poslovno okruženje, stručna radna snaga i lokalna infrastruktura.

Foto: Tanjug

Aptiv fabrika u Leskovcu je druga fabrika kompanije Aptiv u Srbiji, a već ima proizvodnu jedinicu u Novom Sadu otvorenu 2015.godine, koja zapošljava oko 3.000 radnika i proizvodi instalacije i module za proizvođače automobila u celoj Evropi.

Foto: Tanjug

Sa sedištem u Gilingemu, kompanija zapošljava više od 147.000 ljudi i ima proizvodne pogone u 45 zemalja.

Pročitajte još: DIREKTNO I OTVORENO O SVIM AKTUELNIM TEMAMA! Predsednik Aleksandar Vučić večeras gost TV Pink od 21 sat!

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

#Leskovac

'