separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Tramp OTKAZAO učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu


Zbog nepopustljivosti demokrata u pogledu pogranične bezbednosti i velikog značaja bezbednosti za našu zemlju, otkazujem svoj veoma važan put u Davos, u Švajcarskoj, na Svetski ekonomski forum - napisao je američki predsednik na Tviteru.


Američki predsednik Donald Tramp otkazao je učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, gde je prvobitno planirao da putuje kasnije ovog meseca, a tu odluku je doneo u situaciji kada je rad vlade SAD i dalje delimično blokiran.

- Zbog nepopustljivosti demokrata u pogledu pogranične bezbednosti i velikog značaja bezbednosti za našu zemlju, otkazujem svoj veoma važan put u Davos, u Švajcarskoj, na Svetski ekonomski forum - napisao je Tramp na Tviteru.

Očekuje se da će predsednik SAD danas u Teksasu poručiti da se zemlja suočava sa krizom koja jedino može biti rešena izdvajanjem milijardi dolara za izgradnju zida uz granicu sa Meksikom, prenosi Rojters.

Rad vlade je, zbog spora vezanog za finansiranje izgradnje tog zida, već 20 dana delimično blokiran, zbog čega stotine hiljada Amerikanaca radi bez plate, dok se Tramp i njegovi republikanci bore sa demokratama koji ne žele da odobre njegov zahtev za 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida.

Trampov plan o izgradnji zida na južnoj granici bio je njegovo ključno obećanje tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti