AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je u četvrtak uveče da sve gradske službe rade danonoćno, da javni prevoz u Beogradu normalno funkcioniše, a da se, ako se i pojavi neki problem, on rešava u hodu.

Vesić je to rekao prilikom obilaska saobraćajnica u Beogradu i dodao da su takve stvari uobičajene kada pada sneg. On je dodao i da beogradske elektrane isporučuju grejanje 24 sata dnevno i da nema večih problema kada su i grejanje i rad vodovoda u pitanju.

- Ekipe Elektrodistribucije su takođe na terenu, nema ni većih problema kada je u pitanju snabdevanje električnom energijom, grad u ovakvim uslovima funkcioniše onako kako je moguće i građani od svih komunalnih usluga mogu da dobiju ono što im je potrebno - rekao je Vesić.

On je podsetio da sneg neprekidno pada u Beogradu od srede uveče i da je za prvih 24 sata napadalo 19 centimetara snega, a da će do jutra, kada se očekuje i prestanak padavina, napadati bar još sedam, što je velika padavina za Beograd.

- Naša zimska služba se nalazi u četvrtom stepenu angažovanja, što znači da na ulivama imamo 145 vozila i 90 velikih kamiona poput ovog iza mene. Mi čistimo1.767 kilometara ulica prvog prioriteta kojima saobraća javni prevoz. Ostaćemo u četvrtom stepenu sve do prestanka padavina, a onda počinjemo da radimo i drugi prioritet, odnosno 491 kilometar ulica drugog prioriteta. Znači, mi u prvom i drugom prioritetu održavamo 2.258 kilometara ulica na teritoriji Beograda - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, vozači preduzeća "Beograd put" nalaze se već skoro sedam dana u četvrtom stepenu angažovanja, što znači da rade i po 12 sati.

- To su zaista heroji i zahvalni smo im na tome što rade kako bi naš grad mogao da funkcioniše normalno u uslovima zimskih padavina - rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je dodao i da se prestanak padavina očekuje u petak ujutro, ali da će zbog ledenih dana koji slede sve službe ostati u četvrtom stepenu pripravnosti kako bi saobraćajnice bile bezbedne i bilo što manje saobraćajnih nesreća.

#Goran Vesić

#Sneg

'