AKTUELNO

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra odvija se otežano, ali bez zastoja na važnijim magistralnim i regionalnim putevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.  Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično do tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i više od pet centimetra.

Sneg povremeno umerenog intenziteta pada u većini krajeva Srbije sem, na jugoistoku zemlje gde padavina trenutno nema.

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću od minus 17 do minus 8, jer svaka vlažna deonica predstavlja potencijalnu opasnost od poledice ili stvaranja leda.

Iz AMSS-a apeluju na vozače da voze oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise, jer se ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu.

Usporen saobraćaj i na prilazima planinama

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magitralne i regionalne pravce. Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Foto: Pixabay.com

Foto: Beta

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta. Vreme zažavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo. Do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, podsećaju iz AMSS-a.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Granica

#Poledica

#Put

#Saobraćaj

#Sneg

'