AKTUELNO

Državni sekretar Dijana Hrkalović, oglasila se povodom upada predstavnika Saveza za Srbiju u policijsku stanicu u Guči.

- Predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni Boškom Obradovićem, večeras su nasilno upali u policijsku stanicu u Guči, kako bi se obračunali sa policijskim službenicima i sprečili ih u njihovom radu. Navodno, nezadovoljni privođenjem Lazara Đurovića, jednog od predstavnika njihovog Saveza, koji je doveden u stanicu po nalogu tužioca zbog sumnje da je danas napao novinara ispred jednog biračakog mesta, na najbrutalniji način želeli su da se obračunaju sa ljudima iz policije i tužilaštva, što predstavlja otvoreni udar na institucije države Srbije - rekla je Hrkalović, i dodala:

- Po svaku cenu su hteli da se obračunaju sa policajcima, ali i sa tužiocima koji su u tom trenutku uzimali izjavu od Đurovića u stanici. Apsolutno nisu birali sredstva kako bi sprečili da se zakon primenjuje jednako prema svima, ma ko se o njega ogrešio.

Ona je rekla da imajući u vidu da je došla da obiđe policijske službenike i da im pruži podršku zbog medijskih napada Boška Obradovića, u trenutku upada je bila u policijskoj stanici, i kako dodaje, kada je na pristojan način pokušala da smiri situaciju, usledile su najbrutalnije uvrede od strane Boška Obradovića.

- Apsolutno me ne čudi što vređa jednu ženu, jer to je njihova već prepoznatljiva politika, pa zato i mogu da razumem. Ja ne tražim zaštitu za sebe, ali ne mogu da dozvolim da Boško Obradović i jedan deo funkcionera Saveza za Srbiju napadaju časne policajce, moje kolege koje predano i pošteno rade svoj posao. Ne mogu da gledam kako vređa i omalovažava policijske službenike samo zato što rade isključivo u skladu sa zakonom - izjavila je Hrkalović.

#Dijana Hrkalović

#Guča

#Napad

#Policija

#SZS

'