AKTUELNO

Simpatizeri opozicije su na jučerašnjem protestu ponižavli, pljuvali, pa pretukli novinara Mladena Simića, člana ekipe emisije "Kontravizija" koja se emituje na Televiziji Pink.

Mladen Simić, novinar "Kontravizije", kao i autor i voditelj ove emisije Lav Pajkić, za televiziju Pink rekli su da su zgroženi ovim aktom opozicionara, koji su ponovo pokazali da umeju samo da biju, one koji su samo radili svoj posao.

- Bili smo na licu mesta da zabeležimo protest, međutim, od starta smo bili pod pritiskom, od starta su nas napadali i dobacivali. Nakon sat i po vremena, pri kraju protesta, Sergej Trifunocvić me je primetio i tada je počeo da viče i da huška narod da se orkene i da bukvalno počne sve ovo što ste mogli da vidite na ekranima - rekao je Simić, i dodao:

-Ja sam samo držao mikrofon pored Sergeja, ali narod se okrenuo i verbalno i fizički počeo da nas napada. Starija osoba koja je bila pored mene i koja može otac da mi bude nekoliko puta mi je poljunuula u facu. To je strašna stvar. Radite pošten posao i desi vam se da vas neklo pljuje i udara. Dobili smo psovke najgorih mogućih mera, a moji roditelji nisu živi i to je stvar koja me je najviše pogodila - rekao je Simić, vidno potrešen.

Foto: TvPink Printscreen

Pajkić je rekao da nije prisustvovao protestu, ali da nema reči da opiše ovo što se dogodilo i kako kaže, pitanje je šta bi bilo kada bi se to dogodilo nekom novinaru, za koga oni misle da ih podržava.

- Pitam se šta bi bilo da je Mladen pljunuo na Sergeja ili na nekog novinara za koga oni misle da ih podržava, sve bi se diglo naopako i mislim da je ovo zastrašujuć. Ovo je čist primer linča. Zamislite kada bi mi postupili na isti način, šta bi se tada dogodilo - rekao je Pajkić.

Simić je objasnio da su oni svakako znali gde su došli, ali i dodao da su samo radili svoj posao.

- Kada je Sergej pokazivao na mene prstom i vikao Kontravizija i kada su svi krenuli na mene, bilo je strašno. U tom trenutku zaista ne znate šta da radite, došli ste samo da zabeležite taj protest - rekao je Simić.

Foto: TvPink Printscreen

Pajkić je dodao da mu je jedna od najmorbidnijih stvari ta što su Mladenu i kamermanu lepuili razne uvredljive nalepnice.

- Oni su bili samo ekipa koja je izveštavala sa terena bez ikakvih provokacija. Zaista treba staviti akcetnat na samo ponižavanje i maltretiranje  -rekao je Pajkić.

Simić je naglasio da se sada plaši za svoju bezbednost i za bezbednost svojih najbližih.

#Kontravizija

#Napad

#Protest

'