separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Mirović otvorio Sajam 'Nauka za privredu' (FOTO)


Kako je istakao predsednik Pokrajinske vlade, cilj Sajma je međusobno informisanje o naučnim saznanjima naših fakulteta i da privrednici pokušaju da ih primene u svojoj delatnosti.


Naučna dostignuća ubrzavaju ukupan ekonomski razvoj naše zemlje, rekao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović na otvaranju sajma "Nauka za privredu" na Novosadskom sajmu.

- Pre dve godine zajednički smo inicirali prvi sajam 'Nauka za privredu' sa ciljem da se međusobno informišemo o naučnim saznanjima naših fakulteta i da privrednici pokušaju da ih primene u svojoj delatnosti - rekao je Mirović.

Autor: www.vojvodina.gov.rs

On je istakao da Razvojna agencija, kao pomoćni organ Pokrajinske vlade treba da detektuje one subjekte u koje Vlada treba da ulaže.

- Neophodne su nam nove tehnologije, nova naučna rešenja u cilju opšteg razvoja našeg društva - rekao je on i istakao potencijale veze nauke i privrede.

Autor: www.vojvodina.gov.rs

Mirović je na kraju podsetio da će u okrobru 2019. godine biti završen Naučno - tehnološki park na površini od 30 hiljada kvadratnih metara, kao i novi objekat Instituta ,,Biosens“ i najavio ulaganje u mnoge druge sadržaje.

Otvaranju je prisustvovao i Tibor Sabo iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Autor: www.vojvodina.gov.rs

Na sajmu biće biti organizovani i poslovni sastanci izlagača i predstavnika kompanija.

U fokusu ovogodišnjeg sajma je hrana, a istraživačke i naučne potencijale predstavlja Univerzitet u Novom Sadu, Institut "BioSens", Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Naučni Institut za prehrambene tehnologije i drugi.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti