separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Gojković za Pink: Očigledno je da je program Saveza za Srbiju nasilje nad ženama, njihovo vređanje i omalovažavanje - SRAM IH BILO! (VIDEO)


Predsednica Skupštine kaže da su joj brutalni napadi i uvrede teško pali, da je teško i njenoj porodici, te da zid ćutanja kreira atmosferu da je u redu vređati i omalovažavati. Ipak, dodaje, građani su svesni ko su Đilas, Jeremić, Obradović i neće dozvoliti da ponovo žive u upropašćenoj i osakaćenoj Srbiji koju su ovi političari stvorili.


Glumac Sergej Trifunović brutalno je uvredio predsednicu Parlamenta Maju Gojković nazvavši je na svom Tviteru "fuksom" uz pitanje da li je ona uopšte žena. Na Trifunovićev rečnik uvreda nije reagovala nijedna poslanica Saveza za Srbiju.

Većina medija danas ćuti o ovom događaju koji je napad na sve žene koje nisu po volji Savezu za Srbiju, ocenjuje Gojković.

- Zid ćutanja kreira atmosferu da je poželjno uvrediti svaku ženu koja podržava Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, što smo videli i juče u Lučanima - kaže Gojković. Ističe da je društvena mreža postala moćan medij koji kreira atmosferu u društvu.

Autor: TV Pink Printscreen

- Preživeću, ali zamislite kako je mojoj majci, bratu i uopšte ženama koje vide da je javno dozvoljeno blatiti ih - kaže Gojković i pita "kakav je to program Saveza za Srbiju".

Dodaje da se Ženska parlamentarna mreža nije oglasila i da to pokazuje da unutar nje nema jednakosti, te da poslanici SzS smatraju da treba linčovati i vređati predsednicu Skupštine.

- Zamrzla sam svoje članstvo u ovoj organizaciji i ne želim da učestvujem u izgovaranju velikih reči i ćutanju kada stvarno treba zaštititi jednu ženu - kaže predsednica Skupštine Srbije za "Novo jutro".

Kada je reč o uvredama koje je na njen račun uputio lider SzS Željko Veselinović, Gojković kaže da su to "njihovi bolesni porivi ohrabreni time što većina medija ćuti".

- Sram ih bilo. Šta drugo da kažem? Jako mi je teško. I nakon brisanja Tvita, ostaje trag, ostaje ožiljak - kaže predsednica Skupštine. Trifunoviću je poručila da ostvari neku dobru ulogu nakon dužeg vremena i da se ostavi politike. Kaže da potreba da je vređa proističe jer su svi iz SzS i jer je to očigledno program ove stranke: nasilje nad ženama, vređanje, omalovažavanje...

Podseća da su poslanici Dveri upali u njen kabinet, vređali je, a zatim je i udarili.

Autor: TV Pink Printscreen

- Deo javnosti koji ih podržava svojim ćutanjem ih je podržao i u ovom nasilju. Tući će, zlostavljaće, silovaće Anu Brnabić. I njoj je teško... Ono što je meni nacrtalo metu na čelu je to što sam valjda ja kriva što se deca ne leče u inostranstvu - kaže Gojković za Pink.

Dodaje da se u Skupštini kreira atmosfera linča i nasilja, ali da su građani svesni ko su Đilas, Jeremić, Obradović...

- To su bivši ministri, gradonačelnici i oni koji su upropaštavali Srbiju do 2012. godine. Neće ljudi više da im plaćaju da avionima idu na teniski meč u Vimbldon, da im plaćaju noćenja u hotelima od šest zvezdica, neće da udaraju u šerpe, da kisnu, smrzavaju se zarad onih koji će krasti i tući žene - kaže Gojković.

Ceo razgovor sa predsednicom Skupštine pogledajte u nastavku:

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti