separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Šteta pričinjena Trijumfalnoj kapiji i do milion evra (FOTO)


Učesnici protesta "žžutih prsluka" u Parizu su Trijumfalnoj kapiji u subotu naneli štetu koja se procenjuje na više stotina hiljada, možžda čak i milion evra, rekao je predsednik francuskog Centra za nacionalne spomenike Filip Belaval.


Pored toga što su demonstranti čuveni spomenik i nacionalni simbol Francuske ispisali grafitima, uništili su i njegovu unutrašnjost, gde se nalaze vredni eksponati, rekao je Belaval, koji je u nedelju ujutro predsednika Emanuela Makrona upoznao sa pričinjenom štetom, prenosi "Figaro".

Autor: Tanjug

- Čim je to bilo moguće, u subotu uveče već, otišao sam da vidim kako izgleda spomenik. Tada je tamo još bilo nekih demonstranata, među kojima je bilo i alkoholisanih - rekao je Belaval.

Spomenik će, prema njegovim rečima, ostati zatvoren za javnost više dana.

Trijumfalna kapija je vandalizovana u subotu po podne. Spomenik je oštećen, po njemu su ispisani grafiti, pretežno usmereni protiv Makrona, a informatička oprema je onesposobljena.

Policija traga za osobama koje su ušle u spomenik kako bi ga vandalizovale i uzela je uzorke DNK.

Autor: Tanjug

Tokom protesta u subotu, zabeležžene su krađe u izložžbenim prostorima, trgovinama i toaletima, dok je oštećena maketa od gipsa iz tridesetih godina prošlog veka.

Mramornoj Napoleonovoj bisti odrubljena je glava, rekao je Belaval, koji je na Tviteru objavio fotografije pričinjenih šteta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti