separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Mali: Nacionalni stadion deo šireg 'Siti' koncepta


Ministar finansija Srbije Siniša Mali objasnio je danas, govoreći o izgradnji Nacionalnog stadiona, da je reč o širem konceptu pod nazivom “Siti”, a koji će, prema njegovim rečima, doprineti rastu BDP-a i razvoju građevinske industrije kao što je to bilo sa projektom “Beograd na vodi”.


- U tom projektu osim stadiona imate i veliki broj stamebnih i poslovnih blokova, izložbenih prostora, novih zabavnih parkova, akva parkova, sve ono što treba dodatno da doprinese razvoju. Isto kao što je bilo za Beograd na vodi - rekao je Mali.

Kaže da je prethodna vlast pričala o “Menhetnu” i raznim drugim projektima, a da ništa od toga nije uradila, kao i da su na mestu gde se danas nalazi Beograd na vodi bili pacovi i zmije.

Nisu se, dodaje Mali, potrudili ni da pomere jedan od onih 56 brodova na desnoj obali Save.

- Umesto najružnijeg dela Beograda, danas kada pogledate, tamo imate najveće gradilište u Evropi sa 1.500 srpskih radnika koji zarađuju za hleb. Pokrenuli smo građevinsku industriju i pokrenuli privredu kroz taj projekat. Dali smo primer kako neke stvari mogu da se promene. Tako ćemo pokrenuti i kroz nacionalne stadione i druge projekte - rekao je Mali.

Srpski ministar finansija je u Skupštini Srbije istakao i da projekat izgradnje Nacionalnog stadiona otvara mogućnost za organizaciju evropskih i svetskih prvenstava.

Prema njegovim rečima, biće izgrađeno još sedam ili osam stadiona, a izvršiće se i rekonstrukcija postojećih u celoj Srbiji.

- Želimo da podignemo našu infrastrukturu i da kroz sport promovišemo našu zemlju i od toga zaradimo - rekao je Mali.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti