AKTUELNO

Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije ističe i da je povećanje plata i te kako važno, čime se zaposleni nagrađuju i ohrabruju da ostanu u svojoj zemlji.

Poslednjih godina je u sistem zdravstva uloženo mnogo novca i to je vidljivo na svakom koraku, od renoviranja zdravstvenih ustanova i otvaranja novih do Kliničkog centra Srbije (KCS) gde se usvajaju najsavremenije tehnologije u lečenju pacijenata i primenjuju potpuno nove, izjavila je predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, na nivou KCS-a i Beograda, Radmila Obrenović.

Ona je istakla da je to dobro, ali da jedan sistem čine i ljudi, te da je ulaganje u ljude najvažnije.

- Zaposleni u zdravstvu zaista imaju priliku da se stručno usavršavaju i usvajaju nova znanja koja bi primenili u lečenju pacijenata - istakla je Obrenovićeva, koja je specijalista medicinske biohemije u KCS.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog najavljenih povećanja plata zaposlenima u zdravstvu.

Mi očekujemo i već imamo najavu povećanja plata zaposlenih u zdravstvu gde se najveće povećanje planira za medicinske sestre koje nam zaista u najvećem broju odlaze u inostranstvo. Treba ih nagraditi i ohrabriti da ostanu, jer mi verujemo da ovo nije poslednje povećanje, da naša država prepoznaje značaj ove struke i da će i ubuduće biti i značajnijih ulaganja u ljudski resurs - rekla je Obrenović.

Istakla je da je značajno i to što će lekari, koji takođe odlaze u inostranstvo, imati veće plate.

- I tu očekujemo da će u narednom periodu biti i još veće povećanje plata i očekujemo ovih dana razgovore oko korekcije i predloga budžeta za oblast zdravstva - dodala je Obrenović.

#Ministarstvo Zdravlja

#Zdravlje

'