AKTUELNO

Živorad Žika Nikolić 13. oktobra zaustavlja karavan u Beranama

U podnožju planinskih venaca, u jednom od najvećih gradova na severoistoku Crne Gore – Beranama, smestiće se ove subote karavan emisija “Žikina šarenica”, koju gledamo na TV Pink od 08.30.

Foto: Pink.rs

Autor i voditelj Živorad Žika Nikolić će, uz koleginicu Anu Šupić, predstaviti ovu multietničku i multireligioznu opštinu uz mnogobrojne goste, a među prvima će im se pridružiti Dragoslav Šćekić, predsednik opštine Berane. Nakon upoznavanja sa kapitalnim projektima i privrednim aktivnostima u ovoj opštini, zavirićemo i u Polimski muzej koji je osnovan 1955. godine, kako bi sačuvao i prikazao istoriju čitavog regiona. Od Ivana Radevića, direktora Turističke organizacije, saznajemo šta Berane nudi dragim gostima, a između ostalog, to su i Manastir Đurđevi stupovi, zadužbina Stefana Prvoslava, i Vakufska kuća, zadužbina Ahmed-Hamdi paše.

Foto: Pink.rs

Sa Žikom i Anom će razgovarati i kulturni radnici, koreografi, vajari, novinari. Upoznaćemo najbolje tamošnje sportiste i đake, kao i vredne domaćice i njihove specijalitete. Od muzičkih gostiju dolaze dečiji hor "Muzičko carstvo", duo violina iz muzičke škole, plesni klub "Duga", a među pevačima je i Jadranka Barjaktarović, kojoj su Berane rodni grad.

Budite uz "Žikinu šarenicu" i TV Pink u subotu, 13. oktobra, od 08.30.

#Jadranka Barjaktarović

#Televizija Pink

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'