AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

U Novom jutru sa Deom i Sarapom gledaćete:

- Štampu danas prelistavamo sa Sašom Adamovićem, istoričarom, prof. dr Ilijom Kajtezom sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost i Veljkom Nestorovićem, urednikom sveta u dnevnom listu "Alo".

- Šta je o poslovanju PKB-a, u vreme dok je on bio gradonačelnik, u svom autorskom tekstu za NIN, izneo Dragan Đilas, a šta na to kaže aktuelna gradska vlast, pitamo zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Šta će Srbiji doneti još jedna kineska investicija-izgradnja Industrijskog parka u Borči, kada bi mogla da krene gradnja i otvaranje kineskih fabrika, šta su dogovorile Srbija i Nemačka po pitanju inovacija i digitalizacije i ko će imati koristi od otvaranja regionalnih inovacionih startap centara u našoj zemlji? O ovim pitanjima razgovaramo sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem.

- Zašto nam Priština sve češće preti ratom, zašto na te pretnje ne reaguju EU i međunarodna zajednica, kada i pod kojim uslovima može doći do nastavka dijaloga Beograda i Prištine, hoće li o pitanju Kosova sledeće nedelje biti reči na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN, samo su neka od pitanja za ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Koji lekovi će se, nakon višegodišnje pauze, naći na pozitivnoj listi novih terapija koje finansira država, koji pacijenti će imati prioritet, da li je moguće sa ograničenim budžetskim sredstvima obezbediti nove terapije i kolika je korist za pacijenta i društvo od uvođenja novih lekova, sa aspekta investiranja u takve medikamente? Šta kažu proizvođači, a šta lekari? Gosti „Novog jutra“, na ovu temu, biće predsednica Udruženja obolelih od reumatskih bolesti Srbije prim.dr Mirjana Lapčević i direktor Udruženja proizvođača inovativnih lekova „Inovia“ Bojan Trkulja.

- "Pod reflektorima" nam je glumica Olga Odanović sa kojom ćemo razgovarati o seriji "Šifra Despot", predstavi "Idealna polovina" koja će 25. oktobra premijerno biti izvedena u Akademiji 28, ali i njenoj ulozi u filmu "Zlogonje" čija je premijera zakazana za sutra uveče u Kombank dvorani.

- Kroz svet magije, i ovog jutra, vode nas naši najpoznatiji mađioničari-iluzionisti Pixi i Zeka.

- A u rubrici "Hit jutra" ugostićemo Aleksandra Stanimirovića iz Amadeus benda koji će nam predstaviti njihovu novu pesmu "Budi svoja".

#Dea Đurđević

#Jutarnji program

#Novo jutro

#Predrag Sarapa

#Televizija Pink

#najava

'