AKTUELNO

Karavan “Žikina šarenica” ove subote iz Trstenika na TV Pink od 08.30

Grad Trstenik na obali Zapadne Morave biće domaćin ove subote karavanu “Žikina šarenica” koji je na programu TV Pink od 08.30. Autor i voditelj Žika Nikolić će, kao i uvek, na najbolji način predstaviti privredni i kulturni život ovog grada u Rasinskom okrugu, u čemu mu pomažu brižno birani gosti iz svih društvenih sfera.

Foto: Promo

Ispred opštine Trstenik publici će se obratiti njen predsednik Aleksandar Ćirić, a ispred skupštine opštine Gerasim Atanasković. Privreda svakog grada je njen kapital, pa će deo bogate istorije i planove za budućnost jedne od najstarijih fabrika kod nas - “Petoletke AD”, otkriti njihov direktor Ljubisav Panić, a gosti će biti i mali privrednici, kao i poljoprivrednici, predstavnici starih zanata, ručnih radova, ugostitelji, vinari...

Od Vladimira Jevtića, direktora Turističke organizacije opštine Trstenik, saznaćemo kakvi se sve biseri kriju u ovom kraju i gde se može otići na odmor, dok će predstavnici institucija kulture otkriti šta vas još tamo očekuje. Upoznaćemo značajna sportska društva, videti kakav je njihov obrazovni sistem, čuti zanimljive priče iz istorije ove opštine, a svoja sećanja na Trstenik ispričaće legendarni bivši fudbaler Crvene zvezde, Dragiša Binić, koji je karijeru započeo u tamošnjem FK “Prva Petoletka”.

Publiku i gledaoce će zabaviti FA „Sveti Nikola“, KUD „Tradicija“, Stojan Malićanin, solista na harmonici i drugi.

Ne propustite ove subote "Žikinu šarenicu" i priču o gradu Trstenik.

#Dragiša Binić

#Trstenik

#Živorad Žika Nikolić

#žikina šarenica

'